1.2.2019 Snovonne’s Nightmare Cabaret, special guest: JTR Sickert

SNOVONNE (rock, metal / Slovaška)

Snovonne je samostojna rock/metal umetnica, ki po vsem svetu predstavlja svojo glasbo ter video in grafične umetnine. Z nastopi v živo, ki segajo od klubov pa do večjih prizorišč in festivalov, vedno stke močno povezavo z občinstvom. Njena pristnost privlači oboževalce nove glasbe, čustev in katarzične umetnosti. K nam prihaja s svojim bendom – Snovonne’s Nightmare Cabaret.

Zelo malo pozornosti namenja glasbenim žanrom in se raje osredotoča na “dušo” vsake skladbe posamično. Glede na pogosto uporabo težkih kitar, bi lahko njeno glasbo uvrstili med “orchestral metal”, “moderni theatrical rock”, “industrial pop” in “rock cabaret”. Radi jo imenujejo tudi “orchestral soul metal”, saj lahko slišite filmsko glasbo v kombinaciji s težkimi riffi in močnimi, čutnimi vokali. Nekateri tudi pravijo, da je to ženska različica zgodnjega Marilyn Mansona.

Bistveni del Snovonninega nastopa je vizualna predstava. Navdihnjena z ekspresivnimi besedili in sugestivnimi videoposnetki, njeni nastopi v živo postanejo multimedijska doživetja.

Leta 2017 je Snovonne izdala svoj zadnji album “The Child and the Bitch”, imela evropsko turnejo in lansirala v svet precej videov. Letos bo sledilo še nekaj videoposnetkov in nova turneja.