fbpx

[:si]10.2. Maskarada: Red Five Point Star, Smetnaki, dj Leu[:]

[:si]Juhuuu, pustna sobota se bliža! Maske gor pa gas! Čas je za odbit pustni žur in če ne veš kam, te vabimo k nam. Spet bomo plesali, krivci za to pa bodo ska rockerji RED FIVE POINT STAR in mlada kranjska zasedba, ki obožuje smeti, SMETNAKI. Za vse, ki ne znate dam, pa bo tukaj hišni dj Leu.
Obetajo se tudi nagrade za najboljše maske. Tooo!

RED FIVE POINT STAR (ska-swing-punk band)
15 let je minilo, odkar sta bratranca (Uroš – vokalist, kitarist, pisec glasbe in besedil ter Jernej – bas kitarist) ustanovila danes najeminentnejšo ska zasedbo v Sloveniji. Leta 1998 so RFPS začeli kot punk rock trio, a so v njihovo glasbo kmalu začeli vnašati elemente skaja, surfa,… ter iskali nek svoj, originalen in izviren zvok. Trio je kmalu zrastel v sekstet in poleg koncertov v Sloveniji skoraj istočasno začel koncertirati tudi zunaj njenih meja.
Uveljavili so se predvsem kot koncertni band, ki je rezultat petnajst letnega nastopanja v živo, ter stotine odigranih koncertov.
Še vedno ustvarjajo unikatno glasbo, ki je zmes skaja, swinga, rockabillya, modernega jazza, kubanskih ritmov ter brazilske glasbe, pod vplivom punk-rocka.

Trenutna zasedba:
Uroš Grahek – kitara, vokal
Janez Vratanar – klaviature
Janez Levec – bobni
Gašper Gantar – bas kitara
Matic Titovšek – saksofon, back vokali
Boštjan Kerš – pozavna, back vokali

povezave
http://www.redfivepointstar.com/
https://www.facebook.com/redfivepointstar/

youtube
https://www.youtube.com/watch?v=cbe3JL-jOxk

SMETNAKI (ska, punk, funk)
Smetnaki so mlada zasedba iz Kranja in okolice Tržiča, ki je nastala pod vplivom skaja, punka in funka. V šali zase pravijo: »Kakor v vsakdanjem življenju naletiš na veliko smeti, tudi na koncertu Smetnakov slišiš smeti, saj iz naših inštrumentov prihaja najbolj zanič glasba, kar jo je možno slišati. Če vržeš kamen po hribu navzdol, bo verjetno nastal boljši zvok, kot pa prihaja iz naših inštrumentov.«

youtube
https://www.youtube.com/watch?v=uOqpKIV_1WU
https://www.youtube.com/watch?v=HyjqKGSMYiE
https://www.youtube.com/watch?v=sQ9xR6-Y7oM

after: Dj Leu (ska, funk)

Vstop prost![:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si