fbpx

[:si]13.4. Metal Weekend #4 [:]

[:si]Petek, 13.04.2018:

► DROPTHEHAMMER (Death Metal/Grindcore // Hrvaška)
https://www.facebook.com/dropthehammer666/
https://dropthehammer.bandcamp.com/

► PYROXENE (Heavy Metal // Ljubljana)
https://www.facebook.com/smrt.in.razdejanje/
https://deathdestruction.bandcamp.com/

► VALUK (Pagan Black Metal // Idrija)
https://www.facebook.com/ValukBand
https://valuk.bandcamp.com/

► BRITOF (Graveyard Rock’N’Roll // Sl. Gradec)
https://www.facebook.com/britof666/
https://britof.bandcamp.com/

 

Dropthehammer je death metal/grindcore mašina iz Pule, ki si bobnarja deli s tamkajšnjimi grindcore veterani Bolesno Grinje, medtem ko vokalist sodeluje tudi v slovenskem grind/crust kolektivu Zaprti Oddelek. Skupina je po treh letih delovanja julija lani v samozaložbi izdala debitantski album z naslovom »Abortus Dei«, ki ga je dodatno podprla še z videospotom za skladbo Legions Of Abaddon.

https://youtu.be/trAOqfWZQJA

Vrata so odtrgana z ležajev od poželenja deklic, ko se Pyroxene pojavijo na odru. Težkometalni ritmi in izmaličeni rifi odmevajo po več dni, koder se ognjenorojeni fantje odločijo poprijeti za inštrumente. Vsestranski lepotci imajo obširen repertoar, ki zaobjema vse od bluesa do metala. Združujejo najboljše iz vseh časov rock’n’rolla. Razvrat in razdejanje sta zagotovljena, poleg kakšnih počenih bobenčkov in nostalgičnih utrinkov. Vonj po ledru in prešvicani kovini na odru! Nihče ni varen, nihče noče biti!

https://youtu.be/YAgMwIc19ys

Valuk je štiričlanska zasedba poimenovana po prvem karantanskem knezu, ki se je leta 2012 prebudila iz idrijskega podzemlja in pričela svoje temačno potovanje na površje z ustvarjanjem pagan black metala. Po predhodnih dveh singlih in EP-ju je februarja 2017 luč sveta končno ugledal tudi njihov prvenec z imenom »Kri gotove smrti«. Album izdan v samozaložbi je požel veliko pozitivnih kritik tako doma kot v tujini.

https://youtu.be/sEPjrbDWoTM

Britof je neizprosni peklenski trio iz Slovenj Gradca, ki zveni nadvse spontano in navidez skoraj demolirano. Bend v to peklensko in nadvse vnetljivo kemijo vključuje marsikateri žanr, od pregretega in eksplozivnega stoner rocka, do obisti upočasnjenega dooma, “prekomerno vlažne” buldožersko tektonske sludge metalurgije, pa vse do bolj klasičnih elementov, kot sta do kosti oguljen starinski heavy metal ali neukročeni garažni rock.

https://youtu.be/SAqX3gnKrTM[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si