fbpx

[:si]13.5.2023 Haiku Garden z novim albumom Loose Contacts / Tense Present[:]

[:si]21.00 vrata
22.00 Haiku Garden

Haiku Garden z novim albumom Loose Contacts / Tense Present

“Gre za bend z najbolj izdelano vizijo na domači alternativni sceni (…), ki bo v vrhu kandidatov za ploščo leta.” – Žiga Klančar, Val 202, oddaja Ožigosano

»Pionirji slovenskega shoegaza« na lovu za lastnim noisepopoidnim izrazom ne sprejemajo kompromisov. Na novem, težko pričakovanem drugem albumu s hitrejšimi ritmi in intenzivnejšo zvočno podobo še bolj suvereno spajajo vplive shoegaza, postpunka, krautrocka in noisa.

Album Loose Contacts / Tense Present, plod večletnega iskanja, reinvencije in končnega odkritja, je album nasprotij, ki odraža dualnost sedanjosti. Gre za pripoved o času, ko se odnosi med ljudmi spreminjajo, nasprotja med njimi pa se poglabljajo. Če je bil prvenec Where If Not Now introspektiven soundtrack sanjavih sekvenc, je novi album LC / TP direkten in neposreden, kar se odraža v bolj udarni, in your face, a hkrati tudi bolj izčiščeni zvočni podobi.

”Bratovščina tisoč in enega efekta še zdaleč ni razočarala: Loose Contacts / Tense Present je v mnogih pogledih nadgradnja ustaljenega zvoka zasedbe, čeprav se je zdelo, da v tem ni bilo prav veliko prostora za izboljšave.”
– Gregor Kocijančič, Mladina, ocena 5 od 5

Prispevek: 8 eur[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si