fbpx

[:si]14.4. Metal Weekend #4[:]

[:si]Sobota, 14.04.2018:

► ARMAROTH (Death Metal // Kranj)
https://www.facebook.com/armaroth.band
https://armaroth.bandcamp.com/

► ERUPTION (Thrash Metal // Ljubljana)
https://www.facebook.com/EruptionMetal/
https://eruptionthrash.bandcamp.com/

► VEXOVOID (Progressive Thrash Metal // Italija)
https://www.facebook.com/vexovoidscifi
https://vexovoid.bandcamp.com/

► SKYEYE (Heavy Metal // Ljubljana)
https://www.facebook.com/SkyEyeBand/
https://skyeyeband.bandcamp.com/

 

Armaroth je petglava entiteta, ki prebiva nekje v obskurnem podzemlju Kranja. Od prvih zapisov iz leta 2008, pa do danes, se je bend vzpostavil kot ena najbrutalnejših sil slovenske metal scene. Čeprav Armaroth najraje ustvarja v svojem betonskem brlogu, pa svoj pravi obraz pokaže šele, ko zavzame oder. S svojo naravno karizmo in odrsko prezenco, bend zastruplja in zapeljuje občinstvo.

https://youtu.be/ZDdRomCWOo4

Thrash metal zasedba Eruption se je na domači sceni pojavila leta 2004, prvič pa je nase resneje opozrila s samonaslovljenim demom iz 2007. Skupina, ki se odlično znajde tako na domačih in tujih odrih, je po prvencu Lifeless Paradise začela v svojo glasbo vključevati vedno več vplivov ameriškega power metala. Bolj melodičen pristop je bil viden že na albumu »Tenses Collide«, njihova zadnja izdaja »Cloaks Of Oblivion« pa je prestop v bolj power metalske vode.

https://youtu.be/vUaiz_niKpQ

Vexovoid je italijanski progressive thrash metal trio, ki je nastal leta 2013 v Toskani. Po štirih letih ustvarjanja je bendu decembra 2017 končno uspelo izdati debitantski album z naslovom »Call Of The Starforger«, na katerem se njihovi besni in kompleksni zvoki prepletajo z medplanetarnimi sci-fi popotovanji, kakršnih se ne bi sramovali niti kakšni Vektor ali staroste Voivod.

https://youtu.be/L_NqYgxgWk4

SkyEye je ljubljanska heavy metal zasedba, ki ustvarja od leta 2016, sestavljajo pa jo glasbeniki iz precej različnih glasbenih svetov. Oktobra lani so izdali odlični EP z naslovom »Run For Your Life«, trenutno pa skupina nadaljuje s snemanjem debitantskega albuma, katerega izid je predviden v začetku leta 2018.

https://youtu.be/inj5KsNYkXA[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si