fbpx

[:si]14.5.2018 Hrupni ponedeljek: Snøgg + Azbuka, Neo-Cymex, Kutwyv[:]

[:si]KUTWYV
Kutwyv (Lorna Buckley) je nedvomno ena najuspešnejših nizozemskih noise artistov, čeprav prihaja originalno iz Irske, katere glavna značilnost je, da preseneča s svojimi nastopi, tako v glasbenem smislu,
kot v oderski prezenci. Kot članica mendarodne zasedbe FCKN BSTRDS se je predstavila že po celotni Evropi, med drugim pa je tudi ena glavnih organizatorjev festivala sodobnih umetnostu SOTU v Amsterdamu.

https://www.facebook.com/Kutwyv-1165187226843489

______________________________________________________

NEO-CYMEX
Neo-Cymex je solo eksperimentalni projekt, za katerim stoji Dejan Požegar, drugače član noise rock zasedbe Nakajima. V svojem ustvarjanju se nagiba k zvrstem, kot so drone, dark ambient, space ambient ter noise. Projekt ni zastavljen eno žanrsko, tako, da se z vsako izdajo stil in zvočna podoba nekoliko spreminjata. Edina stalnica je mračno vzdušje, ki je občasno podkrepljeno s socialno kritičnim pridihom.

https://www.facebook.com/arrakkisdrone/

https://neo-cymex.bandcamp.com/
______________________________________________________

SNØGG + AZBUKA

Azbuka – solo noise projekt Nevena M. Agalme (N.M.A., Dodecahedragraph, Ontervjabbit, Cadlag, HuxDexAA).

Organizator Zasavje Noisefest International festivala, ki se letno odvija v rudarski kopalnici/slačilnici (vašhavi), v Trbovljah. Tekom leta se odvija tudi koncertni cikel pod imenom Komore zvoka/Sound Chambers, po različnih industrijskih lokacijah v Zasavju, ter po drugih slovenskih mestih v kolaboraciji z drugimi organizatorji. Poudarek organiziranja je na odprtem pristopu sodelovanja in koprodukcije z ostalimi posamezniki in grupami, ki jih združuje skupen interes.

N.M.A. je aktiven v večih noise/drone/ambient/experimental projektih, od solo do veččlanskih zasedb, ter v sodelovanju z drugimi posamezniki/skupinami, raziskuje dodatne možnosti v zvočnem pristopu, ter je trenutno eden vidnejših predstavnikov (z ostalimi prijatelji/sodelavci) noise zvočne estetike na slovenskih tleh.

http://znfi.org/
https://www.facebook.com/ZasavjeNoisefestInternational/
http://dodecahedragraph.bandcamp.com/
http://ontervjabbit.bandcamp.com/
http://www.cadlag.net/

Snøgg je experimentalni black metal duet iz Velenja nastal leta 2013, znan po zelo raznovrstnih nastopih, ki segajo od tradicionalnega black metala, preko post metala do akustičnih in noise performensov. V večini primerov na odru nista sama, ampak sta obdana z več ali manj gosti. V skoraj petlenem obstoju je Snøgg izdal demo in tri ep-je (self-titled, Qivitoq, Abeloth), poleg Slovenskih nastopov pa imajo za seboj že 4 turneje po vzhodnji in južni Evropi ter tudi nekaj posameznih koncerov v Nemčiji in na Nizozemskem.

https://www.facebook.com/Snoggband/
https://snogg.bandcamp.com/

[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si