fbpx

[:si]14.6. – 16.6.2018 7. Obletnica Traina[:]

[:si]Četrtek, 14.6. ob 18.00: Turbo galerija: 3 platna, Tatsuru Arai (Japonska, visual artist)

–> TATSURU ARAI (Japonska, Visual Artis)
Tatsuru Arai je skladatelj in zvočni vizualni umetnik, z diplomo in dvema magisterijema iz skladateljstva na fakulteti za glasbo v Tokiju in višji šoli za glasbo v Berlinu. Njegova dela se predvajajo v številnih državah po vsem svetu. Nedavno je bila njegova inovativna opera Vitruvian, v Kateri združuje klasično glasbo z novimi tehnologijami, predstavljena v Berlinu in Londonu.
Ravno z integracijo klasične glasbe in novih tehnologij ustvarja t. i. »trans-ages« glasbo, s katero pretvarja fizično naravo vesolja v zaznavne zvočne in vizualne frekvence. Ker človekovo zaznavanje zvoka vpliva na človeka kot bitje, je ravno takšna geometrična struktura temelj, ki nam omogoča razumeti naravo vesolja. Tatsuru Arai pravi, da s svojimi kreacijami skuša najti pot, ki poslušalcem omogoči izkusiti vsaj del narave in vesolja preko zvoka.

Na koncertu v Kranju bo predstavil svoje novo delo »Arkhitek-ton«, zvočno-vizualni set iz projekta »Hyper Serial Music«, ki klasični serijski glasbi dodaja nove glasbene tehnologije. Temelji na principih strukturnosti, kompleksnosti in hrupnosti.

povezava
http://www.tatsuruarai.com/#!hyper-serial-music/xndjmt
______________________________________________________

Petek, 15.6. ob 21.00: Waitapu (hr), Hippietalism (party)

–>WAITAPU (dub, Čakovec, Hrvaška)
Pri ustvarjanju glasbe ta avantgardna dub skupina, katere ime izvira iz romana antifašističnega borca Jožeta Horvata, sledi ideji iskanja neznanega, rušenja tabujev in prestopanju umetno začrtanih meja in norm.
Sprva so člani več let ustvarjali trd underground zvok, od hardcore do stoner zvrsti, kasneje pa so se odločili razširiti obzorja, raziskati nove sfere glasbe in ustvariti prepoznaven zvok.

Svojo glasbo bi opisali kot plovbo po oceanih globokega mastnega basa, kitarskih rifov, ritmov in vibracij preko penečih se psihadeličnih valov. Pri tem vas morski tokovi vlečejo na dno in vržejo v nebo z izbruhi, ki ustvarjajo nov mistični otok z imenom Waitapu, na katerem se lahko spočijete, zaplešete in nadaljujete pustolovščino.

Nastopili so že na nekaj festivalih (Seasplash, Overjam, Wintersplash, Tabor, PsychoByDub, Tides of Youth, Reunited in drugih), ter na koncertih v Nemčiji, Franciji, Avstriji, Sloveniji in v več klubih na Hrvaškem.
Njihova dela obsegajo:
– album Bassonic lodge (EP), ki je izšel pri francoski založbi Fresh Poulp Records
– sodelovanje na mednarodni Dub Tentacles kompilaciji
– sodelovanje na dvojnem albumu Seasplash ritam (PDV records)
– vinil Hortus, ki je prejel številne pohvale občinstva in kritikov

povezave
https://web.facebook.com/waitapu.bassonic/

______________________________________________________

Sobota, 16.6. ob 21.00: Zabojnik, Dubzilla, Amber Lillies, Omega Sun

–>ZABOJNIK
Zabojnik so štiričlanska kontejnrcore zasedba iz zdej že slavnega kontejnrja pri Postojni. Baje, da redko špilajo trezni, majo pa enga, ki je strejteđ. Panka jim ne manka.

povezava
https://www.facebook.com/Zabojnik-448812548656826/

–>DUBZILLA
Od izida zadnjega albuma skupine Dubzilla Dub Naturalis so minila štiri leta. Album je naletel na dober odziv publike, sedaj pa se predstavljajo z novim, imenovanim POST DUB IMPRESSIONS. Na njem je šest skladb, ki so izpopolnjena različica prve in druge plošče.
Dubzilla so: bobnar Tomaž Rifelj, sampling Saša Serban, multiinstrumentalist Dejan Slak, kitarist Luka Švajger in
basist Črt Zorko

povezava
https://www.facebook.com/dubzilla5/

–>AMBER LILIES
So hardcore metal zasedba iz Kranja. Prvotna zasedba je nastala leta 2008, od takrat so nastopili že na kar nekaj koncertih in kratkih turnejah po Sloveniji ter raznih motozborih. Po nekaj menjavah članov je band leta 2012 razpadel. Po 4 letih pavziranja sta se dva člana odločila, da band ponovno oživitain takoje tukaj prenovljena zasedba: Danijel Zorko – vokal, Filip Rogač – kitara, Andraž Janežič – kitara, Špela Domjan – bas, Mihael Žvan – bobni

povezava
https://www.facebook.com/AmberLilies/

–>OMEGA SUN
Omega Sun je vokalno inštrumentalni trio iz slovenske Istre, ki preigrava svojo različico težkega psihedeličnega rocka. Ansambel je kot duo nastal v letu 2013 in se v začetku leta 2014 prelevil v kvartet z vokalistom. V tem času so izdali instrumentalni demo, digitalni singl in nastopali po domačih in tujih odrih ob boku znanim in neznanim skupinam ter v začetku leta 2017 posneli prvenec.

povezava
https://www.facebook.com/omegasvn/

Vstop prost.[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si