fbpx

[:si]15.2.2020 Začimbe jazza – vagon št. 1[:]

[:si]Vstopnice:
3 € KŠK člani
6 € ostali

Na naši postaji se bo letos prvič ustavil poseben vlak z začimbami. Vlak, ki že od daleč diši po eksotiki. Vlak, ki je prepotoval prostor in čas. Vlak, ki ne prinaša le kumine, origana in bazilike, temveč tudi maroško meto, sibirsko čago, indijski curry in izraelski kardamon. Pripravite se na pravo fuzijo glasbenih okusov, kjer bomo klasičen jazz oplemenitili z začimbami afrobeata, etno glasbe, hip-hopa, soula, rocka, funka in psihedelije.

► π jammies jazz, funk, rock, soul, hip-hop)
π jammies je avtonomna glasbena celica, po citoplazmi katere plavajo funk, jazz, hip-hop, soul, rock… Ustvarjajo predvsem iz ljubezni do fizioloških odzivov organizmov ob poslušanju omenjenih zvrsti. Ribosomi celic se ob znatnem vnosu vitamina G namreč odenejo v sluz, katera jim omogoča spoj in poenoteno gibanje s preostalimi organeli. Tako se nadomesti fotosinteza v širšem predelu človeškega telesa, kamor sicer sonce ne posije, kar pri navzočih napaja nenadzorovano gibanje.

► Divje jezero band (jazz, art rock, progressive rock, funk)
Inštrumentalna zasedba Divje jezero, katere zvok lahko opišemo kot jazzovsko obarvan, na glasovni ravni rocka in opremljen z zanimivimi ritmi in aranžmaji, črpa svoj navdih v glasbi sedemdesetih let slovenskih in tujih zasedb.
Ustvarjajo izključno avtorsko »art-rock« glasbo z slovenskimi besedili, zanimivimi ritmi, ki so
podlaga večinoma večglasnim melodijam v kombinaciji saksofona in el. kitare ter harmonijam, ki jih barvajo «hammond« orgle in električni klavir. So kakor živ organizem, ki se prilagaja okolju in kjer se dogajajo spremembe.[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si