[:si]🍗 NAŽRLI SE BOMO DO SMRTI / EATING OUR WAY TO EXTINCTION 🍗
Celovečerni dokumentarni film
▪️ Režija: Ludo Brockway, Otto Brockway
▪️ Država, letnica: VB, 2021
▪️ Trajanje filma: 82′
▪️ Podnapisi: slovenščina
▪️ Jezik: angleščina, španščina
▪️ Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=Cl2iY87Sic8
▪️ Pripoveduje z oskarjem nagrajena igralka Kate Winslet.
▪️ Po nedavnem pozivu k akciji “zdaj ali nikoli”, je ta dolgometražni dokumentarni film, ki ga pripoveduje in producira igralka Kate Winslet, udarna in vizualno osupljiva kinematografska izkušnja, ki prikazuje kako lahko preproste spremembe načina prehranjevanja pomagajo ustaviti katastrofalne podnebne spremembe in obnovijo naš planet.
Dokumentarec bo izzival vaš pogled na živilsko industrijo. Kdo bo plačal ceno za to, kar jemo? Ta edinstven dokumentarni film s pretresljivimi posnetki pod krinko in ganljivimi pripovedmi iz prve roke, bo trajno spremenil vaše dojemanje hrane in njene povezave s prihodnostjo našega planeta.
▪️ Ocenjuje se, da milijonu živalskih vrst grozi izumrtje, mnogim v desetletjih, glede na nedavno poročilo ZN
▪️ Do leta 2030 se bo svet soočil s 40-odstotnim svetovnim primanjkljajem vode
▪️ Govedoreja predstavlja 80 % krčenja gozdov v Amazoniji
▪️ Vpliv metana je zdaj tako velik, da se bo Zemlja do leta 2030 segrela za 1,4°–2°C, ne glede na to, ali se bodo emisije CO2 zmanjšale ali ne
“This is the film future generations will be wishing everyone watched today.”
~Leonardo DiCaprio
“If we don’t act now, there could be No Earth Day by 2045.”.
~Gerard Wedderburn-Bisshop
▪️ Sodelujoči svetovno znani znanstveniki:
Dr. Sylvia Earle, raziskovalka in nekdanja glavna znanstvenica NOAA; prof. Olivier de Schutter, nekdanji posebni poročevalec Združenih narodov; Dr. Marco Springmann, višji raziskovalec okoljske trajnosti, Univerza v Oxfordu; Jeremy Rifkin, gospodarski in politični svetovalec; prof. Peter Wadhams, vodja skupine za fiziko polarnega oceana, Univerza v Cambridgeu; Joseph Poore, raziskovalec okolja in kmetijstva, Univerza v Oxfordu; Dr. Tara Garnett, vodja raziskovalne mreže za podnebje hrane, Univerza v Oxfordu; dr. Michael Greger, zdravnik in raziskovalec; prof. Arjen Hoekstra, strokovnjak za upravljanje voda, Univerza Twente, Nizozemska; in dr. Penelope Lindeque, višja raziskovalna znanstvenica v Plymouth Marine Laboratory.
Vstop prost.
Vabljeni![:]