fbpx

[:si]18.12.2021 SCHAUMA GEGEN TRAUMA (Trago-komičen koncertni dogodek)[:]

[:si]VSEMU NAVKLJUB – SCHAUMA GEGEN TRAUMA :
Trago-komičen koncertni dogodek z Delajdo in Krištofom ob spremljavi Kikija in Petkota.
VSTOP PROST

Fuzija predstave in koncerta, utapljanje v utopiji čustev, iskanje umetnosti depresije in rešitev, kjer jih ni ter premagovanje zime preko venčka zimzelenih melodij.

Naposled vsi le čakamo konec. Konec pandemije, konec leta, konec zmede, konec vseh težav. Oh, da bi le prišel… Ampak ta zima se je šele dobro začela …
Ko se ti zdi, da te je življenje zadelo v obraz z ledeno kepo je morda nekje nekdo, ki ti bo znal sprati sneg iz oči in premagati tegobni pogled.
Resnična čustva, resnični občutki in resnične frustracije. Ampak vse to so le predstave za na oder, zato si skupaj lahko privoščimo aRoma(n)tično kopel zimzelenih melodij in se okopamo v aromi trago-komičnega incidenta med vključenimi in včasih, kakopak, tudi izključenimi akterji.

Delajda se bo skupaj s Krištofom soočala z negotovostjo prihodnosti, skupaj bosta poskušala premagati temne oblake depresije in težkih čustev z žarki svetlobe nostalgičnega in nelogičnega (za)upanja v usodo skozi prepuščanje v absolutno sedanjost.
Eden je zaskrbljen in obupan, drugi je brezbrižen do sveta okoli sebe, a se utaplja v alkoholu in je pretirano navezan. Prvi kliče po utopični romantiki in sanja o popolnem svetu, spet ga drugi poskuša prepričati, da že ima vse na dosegu roke.
Bo ljubezen na koncu le premagala temo?
Se bodo čustva na koncu razlila preko samega roba, da na kraju ne bo več rešitve ali pa bo pot skozi beg v navezanosti in smrt le pripeljala nazaj domov?
Vse to bomo videli… Oziroma slišali … ali pa bo za vse to vedel le on – Krištof… Ker on… Pač ve…

Delajda Didi Solin (animacija, vokal) : prihaja iz Radovljice in je ustvarjalka na različnih področjih umetnosti, kot so uprizoritvena umetnost, ulično gledališče, petje, lutkovna animacija in ples. Že vrsto let dela in se izobražuje pri slovenskih in tujih mentorjih s tega področja ter sodeluje z različnimi društvi in skupinami. Delajda ustvarja avtorske ritualne in lutkovne predstave, je prejemnica zlatega priznanja in večkratna prejemnica srebrnega priznanja na regijskem in državnem srečanju lutkovnih skupin, leta 2020 pa je s skupino gledališko-pevski zborček Ups! prejela tudi nagrado za najboljšo ulično predstavo pri nas.

Marko Petrušič – Petko (klaviature) : prihaja iz Ljubljane. Je profesor klavirja in jazz klavirja. Sodeloval je z Greentown jazz bandom, Metko Štok, Miha Lampič, Just friends quartet, Blue train quintet, Miha Jazbonšek in njegove legende, Compjazz studio GP sounds, Ladislav Rebrek in trio New hopes. Je aktiven kot interpret sodobne resne glasbe in elektronike. Ustvarja kot svobodni umetnik in kot korepetitor.

Kristijan – Kiki (bobni) : udejstvoval se je in sodeloval v različnih glasbenih projektih in zasedbah. Ob preigravanju fusion jazz ritmov in močnih rockovskih ritmov je razvil svoj lasten stil igranja. V njegovem igranju je mogoče zaslediti vpliv Dennisa Chambersa, Mikea Manginija in Kirka Covingtona. Kot “sešn bonar” pa deluje tako v studiu ter sodeluje kot substitut za različne glasbene skupine doma in po svetu.[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si