2.2.2019 Pankčina: Vivere Merda (IT), HakAttak, Pankeroschi

–> VIVERE MERDA (punk / Italija)
V Vidmu so Gigi, Sebi, Enrico in Robi ustanovili hardcore punk band Piscia Korzakov, imeli nekaj nastopov v Furlaniji in Sloveniji, leta 1997 pa so posneli album z naslovom “Vivere la Merda”. Kmalu zatem so razpadli, tudi “zahvaljujoč” pretiranemu uživanju alkohola. V tem času sta Gigi in Sebi sodelovala tudi z Kriesti Rvota, nekoliko bolj politiziranim punk bandom, ki se prav tako ni obdržal dolgo.

2006
Skoraj desetletje kasneje sta se Gigi (bobni) in Sebi (bas) odločila, da spet začneta tam, kjer sta končala in skupaj z Nichole (vokal) in Ciro (kitara) iz Trsta oblikujeta Vivere Merda. Po prvem nastopu Ciro zapusti band, ker se je želel fokusirati na metal. Zamenjal ga je Samuel/UomoDonna. Po nekaj nastopih so posneli CD-prvi demo s petimi skladbami (pravzaprav z nekaterimi starimi iz predhodno formiranih bandov).

2007-2008
Novembra 2006 je Sebi, precej zaposlen s popivanjem, prepustil svoje mesto Jubbiju (pred tem član nekdanjih bandov iz Trbiža kot so:Cimex, Wonder Pack in Abiotica). Posnamejo CD, imenovan “Pace Violenta” s sedmimi novimi skladbami. Konec leta 2008 se UomoDonna preseli v Nemčijo, zamenjal ga je Nicky, filipinski punker. Navsezadnje se iz neznaih razlogov (morda ljubezni?) poslovi tudi vokalist. Tako so za nekaj časa presahnili tudi nastopi.

2009-2010
Na začetku leta 2009 so kot vokalistko povabili Dalilo (Foiba Punx) za štiridnevno angleško turnejo, kjer so nastopali z hardcorovci Disorder. Malce kasneje se je bandu pridružila nova vokalistka Alessia. Leta 2010 so izdali album skupaj z ANXTV iz Ligurije. Prvih pet skladb je od ANXTV (sklop: Diritto D’Illusione) in nadaljnih šest od Vivere Merda (sklop: Escort Punk).

Danes..
Band še vedno igra in producira skladbe, ki bodo slej ko prej posnete in objavljene.

povezave
http://www.viveremerda.com/en/
https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Vivere-Merda-130220595062/

______________________________________________________

–> HAKATTAK (punk / Idrija)
Idrija je poleg žlikrofov, čipk, rudnika živega srebra in neokrnjene narave znana tudi kot odskočna deska v svet slovenske glasbene scene. Motorhitr (!) HC punk z ženskim vokalom so trenutno eden izmed najbolj aktivnih domačih bandov. Sicer pa ta idrijsko-metliška naveza zelo rada simpatizira z Lemmyjevo zapuščino oziroma Motorhead. Kdor jih še ni uspel uzreti, jih lahko ujame pri nas. Hitro in sladko.

povezave
https://www.facebook.com/HakAttak-347810782235385/?fref=ts
https://hakattak.bandcamp.com/releases

______________________________________________________

–> PANKEROSCHI (hc punk / Kočevje)
Pankeroschi so se kot glasbena skupina združili pred 12 leti, v prostorih takratne Delavske godbe, kjer je v začetku 90-ih domovala Kočevska alternativna scena. Iz duha uporništva, potrebe po druženju in zabavi je nastal bend, ki je resno vzel svoje poslanstvo: opozarjanje na aktualne družbeno kritične, politične probleme in nepravičnosti, ki so (žal) sestavni del ti. »civiliziranega sveta«. Trdo, grobo, in zelo kritično izražanje je kar samo po sebi klicalo po trdem in melodičnem hard-core punku.
Do danes so si kilometrino nabirali na preko 70- ih koncertih, doma in v tujini (Hrvaška, Nemčija). Posneli so 2 demo posnetka in koncertni posnetek V živo iz Gromke ter studijski posnetek IZNENADA, ki je bil posnet v studiju Primoža Velikonje.

povezava
https://www.facebook.com/Pankeroschi-282332329184/

Prispevek: 5eur