fbpx

[:si]2. 4. 2022 ob 14.00: Turbo galerija: 3 platna #6 – Jacobsen – Živahna vasica Kranj -[:]

[:si]Društvo SubArt in Turbo galerija predstavljata projekt 3 platna.
Projekt 3 platna se pod streho Trainstation-a in v okviru programa društva SubART odvija že peto leto. Sofinanciran je s strani JSKD, Urada za mladino in Mestne občine Kranj.
Sezona projekta traja od oktobra do junija. V tem času se odvije 9 samostojnih razstav, v mesecu juliju pa nato sledi še skupinska razstava vseh sodelujočih.
V lanskem letu smo našo Turbo galerijo prestavili na ulico, dodali pa smo ji še sosedo, družbeno kritično Ulično galerijo.

– O avtorju –
Jacobsen je Janov psevdonim še iz srednje šole in se ga kar drži. Jan pa se drži oziroma biva v majhni vasici blizu potoka ob robu gozda. Tam nabira vse štiri vrste gob, ki jih pozna in kostanj. Ne mara nabiranja borovnic. Rad riše, sploh z Oskarjem, čeprav je hitre jeze (Oskar). To je njuna prva skupna razstava.

– O razstavi –
Živahna vasica Kranj
“Razstavo navdihujeta dva najpomembnejša izuma v zgodovini grafičnega upodabljanja; jamske slikarije in otroške slikanice. Motivi postavljeni v prazgodovinsko okolje Kranja na upodobitvah, se gibljejo med arheološko dokazanimi, verjetnimi, manj verjetnimi, historično nekorektnimi in vampirji.
Prikaz živahne vasice Kranj v prazgodovini je namenjen pogovoru med prijatelji in mimoidočimi. Kaj počne on? Zakaj ta ne počne ničesar? Ali ona napenja kože? Zakaj so pokrovi posod v obliki sov? Ali najdeš vse nogavice? Kje je jazbečar? Koliko muckov je na sliki in podobna vprašanja, ki bi jih postavil mlajšim otrokom. Ljudje lahko iščejo in najdejo globji smisel, tudi tam, kjer ga ni.
Moram priznati, da mi tole ne gre najbolje. Lahko bi krivil korono ampak.. sposodite si knjigo Škrat zguba in napišite opis ene strani. Ni tako lahko. Aja pa nekje na platnih se skriva srček. Pridite pa poglejte.”
Jacobsen[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si