2.7.2019 Subart festival: Čompe (25 let)

Sporočamo, da je na voljo še nekaj kart, ki jih lahko dobite od 20ih dalje na vratih. Koncert pa se zaradi nepredvidljivega vremena seli v stolp Škrlovec.

Časovnica:
20.00 vstopnice
21.00 Čompe
___________________________________________________________________________________________________________

In je tu. Veliko obeležje, polovica Abrahama in okrogla obletnica. Veličasten spomenik ali koncert ob 25 letih delovanja Čomp, največjega domačega benda z najmanjšo diskografijo. Četrt stoletja hrupanja in točno en posneti album.
25 let človeških ribic, vranov, potepuhov, rož noči, repe, Francozov … in krompirja!

Zasedbo že dolga leta sestavlja šesterica glasbeno podobno naravnanih članov igralskega oziroma širše teatrskega poklica, ki jih družita zadovoljstvo in užitek v ustvarjanju glasbe. Skupina ne priznava trendovstva, ampak v poplavi žanrov išče samosvoj muzikalni izraz in skozi raznovrstna glasbena tkiva poslušalcem podaja besede slovenskih poetov-Zajca, Rozmana, Kocbeka, Jesiha in drugih, se pa glasbeno še najbolj približa jazzu in etnu. Pri tem osrednje mesto pripada diatonični harmoniki in raznoliki vokalni interpretaciji Janeza Škofa, v kateri se kaže uspešen spoj poezije in glasbe. Svoj edini album so izdali leta 2004 in so ga poimenovali kar po sebi. Njihovi koncerti so prava redkost, kot so redkost tudi čompe, droben krompir iz doline Trente. Skupina letos praznuje 25 let in še zmeraj vedno znova navdušuje s svojevrstno in originalno cirkusantsko kabaretno glasbo, zavezano akustičnemu zvoku, s svojim edinstvenim repertoarjem, s hrupnim elanom ter razglašeno uigranostjo.

Vstopnice v predprodaji: 15eur (do 1.7. do 15:00)
Na dan dogodka: 18eur
Lokacija: Layerjeva hiša
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/308596876589366/