fbpx

[:si]21.12.2019 Prešerni december: Balkan Boys[:]

[:si]Lokacija: Glavni trg ob 19.00

Koncert organiziramo skupaj z Zavodom za turizem Kranj.

 

Vse se je začelo leta 2007, ko je pevec in trobentač Rok Nemanič Nemo prvič obiskal srce trubaške glasbe in energije – festival Gučo, kjer je začutil povezovalno moč balkanske glasbe.

Ko je leta 2009 obiskal še koncert zasedbe Fanfare Ciocarlia, je bil odločen, da zbere skupino mladih akademskih glasbenikov, ki bi z njim začela zgodbo, kot je v Sloveniji še ni bilo. Zgodbo, v kateri bi preko balkanskih ritmov in melosa prikazali tisto pravo balkansko dušo, energijo, ki združuje ljudi vseh generacij. Tako je istega leta nastala skupina Balkan Boys.

Sprva so se posvečali predvsem razvijanju lastnega glasbenega sloga in ustvarjanju avtorskih pesmi, ki so jih leta 2012 predstavili na albumu ”From Zabledam”, združuje pa elemente balkanske etno/folk glasbe in rocka. Sodelovali so s prepoznavnimi imeni slovenskega in tujega glasbenega prostora. Ustvarili so unikaten glasbeni slog, ki ga sami poimenujejo balkan pop fusion. Mešanico raznovrstnih ritmov, ki jim je skupna balkanska nota, so predstavili na albumu Radio Me Gusta (2015). Zasedba Balkan Boys v svojih pesmih na svež, inovativen in sebi lasten način ohranja idejo balkanske glasbe, prepleteno z ritmi ska-ja in rumbe.

Z željo po sodelovanju z vrhunskimi glasbeniki in s tem širitvi glasbenega ustvarjanja se je porodila ideja o novem albumu, Welcome to the Gipsyland (2019). Člani zasedbe so se tokrat posvetili predvsem raziskovanju etno/gipsy glasbe.

 [:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si