fbpx

[:si]21.3.2023 Okolju prijazna prehrana + razstava [Eko teden][:]

[:si]Ob 14.00: 🍎🫐 Ulična galerija – Veganska prehrana: Za planet 🥦🌶
Koliko kmetijskih površin potrebujemo, če želimo nahraniti osebe z različnimi načini prehranjevanja? Kolikšen prehranski ogljični odtis imajo osebe, ki se prehranjujejo različno? Ali na globalnem nivoju več toplogrednih plinov povzroča živinoreja ali promet? Kdo je glavni krivec za izsekavanje Amazonskega pragozda? Kolikšen del planeta zasedata živinoreja in pridelava krme zanjo? Koliko svetovnih ribolovnih območij je izrabljenih?
Na ta in podobna vprašanja bo odgovarjala okoljevarstvena razstava z naslovom Veganska prehrana: Za planet, v izvedbi Slovenskega veganskega društva.
____________________________________________
Ob 19.00: 🌱💚 Predavanje – Okolju prijazna prehrana 💚🌱
Matevž Jeran, magister inženir prehrane, bo predstavil najmočnejše znanstvene študije na temo okoljevarstvene prehrane. Bi morali vsi spremeniti svoje prehranjevalne navade, da bi zmanjšali svoj okoljski odtis? Katere okoljevarstvene kazalce znanstveniki najpogosteje preučujejo, ko govorijo o trajnostni prehrani? Katere katogorije živil so okoljsko najbolj obremenjujoče in katere najmanj? S katerim načinom prehranjevanja najmočnejše znižamo svoj prehranski ogljični odtis in s katerim potrebo po kmetijskih površinah? Koliko planetov bi potrebovali, če bi se prehranjevali trajnostno?
Lokacija: Trainstation Subart, Kolodvorska cesta 8

Vstop prost.[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si