23.2.2019 Haiku Garden (nova plošča), Le Serpentine, SickBreed

–> Haiku Garden
Haiku Garden je ljubljanski shoegaze/neopsihedelični bend, ki je nedavno izdal svojo prvo dolgometražno ploščo z naslovom ‘Where If Not Now’, ki je izšla 25. oktobra pri KAPA Records. Igrajo glasno in hrupno kitarsko glasbo s primesmi popa, v živo jih podprejo tudi sanjave vizualije.
Leta 2016 so izdali EP ‘Waver’, z njim pa napadli odre doma in v tujini. Igrali so podolgem in počez: Avstrija, Češka, Srbija, Hrvaška, Poljska itd., med drugim nastopili tudi na festivalih v Moskvi in v Liverpoolu. Kino Šiška so ogrevali za velika imena, kot so SUUNS in The Jesus & Mary Chain. Njihov štiklc ‘Rosetta’ iz EP-ja je bil celo izbran kot Song of the day na radiu KEXP iz Seattla.
Sedaj prihajajo oboroženi z novim albumom. Ta je bil deležen številnih odličnih recenzij doma in v tujini. Med drugim je bil denimo v reviji Mladina izbran za domačo ploščo leta, na portalu Muzika.hr pa je pristal na drugem mestu najboljših albumov iz ex-yu regije.

–> Le Serpentine
Ste že kdaj šteli cestne ovinke na poti proti visokem alpskem prelazu in v roki držali vrečko za bruhanje, ker vam je bilo od vsega vijuganja preveč slabo? Vam je večkrat slabo, brez da bi se vozili v avtomobilu? Kranjski rokerji Le Serpentine so namešali prav posebno mešanico glasbenih zvrsti, ki vas bo ozdravila kakršnekoli slabosti. V mešanici so primesi alternative 90-ih, indie rocka in dream popa, ki spominja na 80-a. Vse to v slovenskem jeziku. Za skupino je že kar nekaj uspešnih koncertov na velikih in malih odrih po vsej Sloveniji. Konec leta 2014 so posneli svoj prvenec ”Ujemi val”, ki je izšel septembra 2015. Leta 2018 so predstavili tri pesmi iz prihajajoče nove plošče. ‘’Le naprej’’ in ‘’Črnobel’’ sta postali popevki tedna na Val202. V letošnjem letu skupina obljubjla izid težko pričakovane druge plošče – ‘’Pobarvanka’’.

–> SickBreed
SickBreed so trije pobi k igrajo severnobalkansko naradnozabavno glasbo z raznolikimi instrumenti. Ukvarjajo se z raznovrstnimi izvenšolskimi dejavnostmi npr. Golf, tenis, nabiranje raznolikih začimb, kolobarjenje, gojenje korenja… Igrajo samo avtorsko glasbo. Do zdaj so izdali en videospot (Pink), ter en single (Slippy Hippie). Naslednja misija pa je izdaja albuma.

Prispevek 6eur