fbpx

[:si]23.5.2018 Eko Teden [:]

[:si]–> ob 17ih: DELAVNICA RECIKLIRANJA ČASOPISNEGA PAPIRJA (Reciklart)
Na delavnici se bomo naučili kako iz starega časopisnega papirja, ki se vztrajno kopiči po naših domovih, lahko naredimo uporabne reči kot so torbice, denarnice, etuiji in podobno.
OBVEZNE PRIJAVE NA: subart.kud@gmail.com

–> ob 19ih: ZMAJEVO SANJANJE (predavanje, Društvo za permakulturo)
Zmajevo sanjanje je metoda projektnega vodenje, ki pomaga pri uresničevanjau ustvarjalnih in trajnostnih projektov, ki slonijo na treh načelih:
– osebna rast – zaveza lastni rasti in opolnomočenju
– gradnja skupnosti – krepitev skupnosti, katere del smo
– služenje Zemlji – izboljšanje kakovosti bivanja in razcvet vsega življenja

Dejavnosti društva slonijo na kulturi zmagam-zmagaš-zmaga in temeljijo na »zmagi« nas osebno, naše skupnosti in Zemlje kot celote. Zaradi tega se Zmajevo sanjanja zelo lepo prepleta tudi s permakulturnim načinom razmišljanja. Z metodo Zmajevo sanjanje razvijamo nove spretnosti izražanja sebe in povezovanja z drugimi, da lahko bolje sodelujemo.

Kot že ime pove, je v metodi inovativno sanjanje projektov. Vsak projekt se začne s sanjami ene osebe. Podatki kažejo, da se okoli 90% projektov zatakne že v fazi sanjanja, in sicer zato, ker ljudje ne spregovorijo drugim o svojih sanjah. Nihče ne more sanj uresničiti sam. V fazi sanjanja je potrebno oblikovati skupino, kar se začne tako, da o svojih sanjah pripovedujemo drugim. Tokrepi skupnost, saj pomaga vzpostaviti in ohraniti skupine, ki temeljijo na zaupanju in sodelovanju s poudarkom na komunikaciji in sprejemanju.

Več informacij na www.zmajevosanjanje.si[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si