fbpx

[:si]23.6.2022 11. obletnica Trejna: Etceteral[:]

[:si]Unikatno fuzijo elektronike, afro-futurizma in raziskovalnega jazza ustvarjata saksofonist Boštjan Simon (Trus!, Litošt, Velkro, Koromač, There Be Monsters) in bobnar Marek Fakuč (Marta Fakuch, Ali En, Nevarna razmerja, Pizda Materna, Natriletno kolobarjenje s praho). Glasbeno sinestezijo dodatno poudarjajo vizualije tretje članice Line Rice (Marta Fakuch, Borghesia, Shekuza Live, Knauf), ki s svojo prefinjeno estetiko skrbi za celostno podobo benda.

Domači avdio-vizualni trio spada med bolj dejavne zasedbe domačega podtalja. Od ustanovitve leta 2019 si je bend s svojim nalezljivo svobodnim glasbenim izrazom nabral zavidljivo število koncertnih nastopov, med drugim so nastopili kot predskupina na koncertu The Comet is Coming v Kinu Šiška, na letošnjem 61. Jazz Festivalu Ljubljana in na festivalu Sajeta, prejšnje leto pa so se s turnejo po Berlinu, Leipzigu, Amsterdamu, Rotterdamu in v Londonu predstavili tudi tuji publiki.
“Ama-gi” raziskuje svobodo v gruvi poliritmičnih vzorcih, ki so vpeljani v močno elektro-akustično držo. Vznemirljiv paket krasijo hipnotični afro-futuristični elementi, interference sintetizatorja in plesne sekvence, ki se gibljejo od kratkih improvizacij do oprijemljivih melodičnih elementov.

Vstop prost![:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si