fbpx

[:si]28.7.2023 Asian Dub Foundation (open air)[:]

[:si]Asian Dub Foundation so žanr zase. Njihova edinstvena kombinacija močnih jungle ritmov, dub basovskih linij, divje kitare in militantnega hitrega rapa, jih je uveljavila kot enega najboljših live bendov na svetu. V svoji dolgi in produktivni karieri so si Asian Dub Foundation delili oder z Rage Against The Machine, Beastie Boys in Primal Scream, pri snemanju pa so sodelovali z Radiohead, Sinead O’ Connor, Iggy Pop in Chuckom D.

Zgodba se je začela v zgodnjih 90-ih, ko je ADF nastala iz glasbene delavnice v vzhodnem Londonu. Prav glasbene delavnice so zaznamovale tako njihov zvok kot njihove širše izobraževalne aspiracije, kar je razvidno iz njihovega sodelovanja z romsko mladino v Budimpešti, povezovanjem z legendarnim afro reggaejem v favelah Ria in ustanovitvijo njihove lastne izobraževalne organizacije ADF Education (ADFED), da ne omenjamo njihovih kampanj v imenu tistih, ki trpijo zaradi sodnih zmot. S trdim delom so se sčasoma uveljavili kot pomembna svetovna sila, zlasti kot alternativa nazadnjaški obsedenosti z britpopom v Združenem kraljestvu.

Leta 2019 ponovno izdajo njihovo klasiko Rafi’s Revenge iz leta 1998, ki je požela ogromno pozitivne kritike. Leto kasneje ADF izda svoj 9. album »Access Denied«, na katerem so brezkompromisni kot vedno. Njihova himna proti brexitu in proti rasizmu je postala največja prodajana plošča v Združenem kraljestvu na začetku obdobja brexita.

〰️ vstopnice 〰️
– predprodaja: 25 € (subart.si)
– da dan dogodka: 30 €

[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si