fbpx

[:si]29.8.2020 Kmrš2020: LeLee, Spiral Mind, balans // ODPOVEDANO[:]

[:si]Zaradi nepredvidljivega vremena 🌦🤷 je dogodek žal odpovedan.

 

►LELEE
Svetski garažni trio iz radija kile kilometrov

Pritepenka in pritepenca iz prepišnih garaž širše regije nas vračajo v tisti trenutek zgodovine, ko je bil punk še pop. Morda tudi zasanjano, a vselej nemirno, z vztrajnimi brcami v rit apatiji. S svojim trdoživim, tovariškim lo-fi DIY vzklikom so lahko in bodo otroci betonskih igrišč, ki družijo vse iz sivih naselij bivše skupne države.

zasedba
Jelena Rusjan, Damjan Manevski in Jan Kmet

 

►SPIRAL MIND
Elektro bendovski prosti pad z Obale

Topografije notranjega sveta Manuela Brajnika, v katerem glasbena flora in favna brstita na transžanrski povrhnjici hip hopa in psihedeličnih kitar, razmočenih z dežjem iz internetnih oblakov, so podlegle virusnim mutacijam žive zasedbe, ki med analognim in digitalnim v preprostem loku prosto pada in se razvija v ekstra začinjen zvočni trip.

zasedba
Manuel Brajnik, Rok Babič, Gaj Bostič

 

►BALANS
Bipolarni čudaški lo-fi mestnih zaklonišč

Osrednjeslovenski in, čeprav priseljen, zdravo uravnotežen lo-fi duet, ki na prvi posluh zveni nestabilno in preprosteje po zgledu forme post-punk dvojcev, a dejansko skozi besedila in vizualno podobo podaja kompleksnejše premise. Zakloniščni lo-fi, fino poudarjeni, nikakor brezbrižni vokali, škatljivi ritmi, kitarske in bas linije, ki ne zgolj nagovarjajo, ampak tudi zapeljejo v sramežljiv in zasanjan plesni korak.

zasedba
Kristin Čona (vokal, kitara, bas), Andrej Pervanje (bas, računalnik, vokal), Jan Kmet (bobni)[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si