fbpx

[:si]30.6.2018 DUB FX (aus), after party Roots In Session, Rollking (10. Subart festival)[:]

[:si]Koncert bo v Letnem gledališču Khislstein.
Časovnica:
20.30 vrata / karte
20.45 Rollking
21.30 Dub Fx
23.00 Roots In Session (after – Trainstation)

Prispevek za koncert:
– 19eur v predprodaji
– 24eur na dan koncerta

DUB FX
Pogosto se prva asociacija na Dub Fx oziroma na Benjamina Stanforda iz Avstralije nanaša na uličnega Beatbox glasbenika, ki svojo glasbo ustvarja izključno z lastnim glasom in pomočjo nekaterih naprav. Začel je kot vokalist v zasedbi Twitch, a se je hitro po zapustitvi tega banda preselil v Evropo. Težko bi rekli, da gre za kakršnokoli verzijo običajnega glasbenika. Ko nastopa sam, ne uporablja kitare, bobnov, basa ali česa podobnega. Njegovi nastopi so prevzeti z bogato fuzijo vokala in elektronskih beatov, predelana z efekti in ujeta v zanko (loop). Prav to je tista posebnost, zaradi katere Dub Fx že leta navdušuje večja in manjša občinstva po svetu. Njegova glasba v simbiozi povezuje hip-hop, reggae in drum ‘n’ bass elemente, ki kljub svoji elektronsko-instrumentalni podlagi v živo zveni naravno in izven okvirjev klasičnih izvajanj teh žanrov. Vsekakor se nam obeta show, ki jemlje dih!

______________________________________________________

ROOTS IN SESSION
Pod imenom Roots In Session sound že več kot 17 let delujeta in ustvarjata reggae entuziasta Pier in Fu. Ljubljanski producenski DJ duo od ranih let raziskuje zgodovino ritmov in išče korenine sodobnega zvoka. Roots In Session dvojec je med drugim zaslužen za prve reggae dancehall mixtejpe pri nas, s katerimi je tudi vzgojil svojo publiko – tu sta omembe vredna predvsem Kus Kus in pa Shishmish mixtejp. Na slednjega sta Pier in Fuj uvrstila tudi svoja avtorska dela, ki so nastala v sodelovanju z velikim imeni v regiji in tudi zunaj nje, npr. Dubioza Koletkiv, Edo Maajka, Frenkie, Klemen Klemen, Anina, Vojko Vručina, Aleksandra Ilijevski, David Boomah in drugi. Na Roots In Session playlisti običajno kraljujejo različni žanri bass muzike kot so reggae, dancehall, drum’n’bass, jungle, hiphop, traphall itd.

povezave
www.facebook.com/RootsInSession/

______________________________________________________

ROOLKING

Pred koncertom Dub Fx nas bo ogreval ROLLKING..
ROLLKING se z vrtenjem glasbe ukvarja že 20 let, od zgodnjih začetkov v klubu K4, do danes, ko po večini nastopa v domačem klubu Channel Zero in na festivalih (Seasplash, Outlook, …). Je glavni organizator DUB LAB dogodkov, ki se odvijajo vsak ponedeljek v klubu Channel Zero na Metelkovi.

Vstopnice:

[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si