fbpx

[:si]30.6.2023 Koncert z Mi2 in drugimi [TM23][:]

[:si]Teden Mladih 2023 – od 30.6 do 1.7.
Open air dogodek
Parkirišče pred Trainstationom, B&B poligon (Šola varne vožnje Kranj)

Različni glasbeni dogodki bodo potekali čez cel dan, vrhunec festivala pa se bo zgodil zvečer, ko bodo nastopili slavni MI2 (in drugi).

Vstopnice so že na voljo na:
– mojekarte.si (https://www.mojekarte.si/…/konce…/vstopnice-1165908.html)
– člani KŠK:
🔹 do 15.4. – 15 €
🔹 od 16.4. do 29.6 – 20 €
🔹 na dan dogodka – 30 €
– ostali:
🔹 do 15.4. – 22 €
🔹 od 16.4. do 29.6 – 26 €
🔹 na dan dogodka – 32 €
___________________________________________________________________________________________
▪️ MI2 ▪️
Ime Mi2 se na slovenski glasbeni sceni prvič pojavi v letu 1995, v eter naših radijskih in TV postaj pa se zasedba prebije s skladbo Črtica (1996), kakšno leto zatem pa potrdi svojo prisotnost na njej s skladbo Teta Estera. Po odhodu ustanovnega člana Roberta Firerja – Fikija se takratna zasedba, ki so jo sestavljali še Vojko Hlupič in Vanja Janež ter današnja člana Egon Herman in Jernej Dirnbek razide.
Po pozicioniranju v prvih letih delovanja zasedbe in konsolidiranju benda sledi obdobje objavljanja uspešnih albumov in skladb. Ves čas tudi pridno koncertirajo. V letu 2006 izdajo album Dobrodošli na dvor, ki prinese skladbe Sv. Margareta, Zbudi me za 1. maj, Ti nisi ta ter priredbo Indexov Sve ove godine. Predvsem po zaslugi slednje Mi2 prvič pogledajo čez mejo – kot gostje Lačnega Franza nastopijo na koncertih v Zagrebu in Beogradu, povabljeni pa so tudi na koncert v počastitev 40-letnice skupine Indexi v Sarajevu.
Oktobra 2014 izide njihov sedmi studijski in skupno osmi album z naslovom Čista jeba. Naslovni komad po pričakovanju postane velika uspešnica, plošča pa kljub izidu proti koncu leta najbolje prodajani album leta 2014 v Sloveniji in je kmalu ovenčana kot »zlata plošča«.
V letu 2017 se skupini pridruži klaviaturist Davor Klarič, ki postane stalni član koncertne zasedbe. Mi2 skupaj z njim zakoličijo programa v akustični in električni verziji, s katerima izmenjaje nastopajo tako po večjih festivalskih, kot po intimnejših dvoranskih koncertnih prizoriščih. V istem letu v svojem svetišču na Belem pri Šmarju posnamejo prvi dve skladbi prihajajočega novega studijskega albuma, Lanski sneg in Proklete vijolice, ustvarjanje in snemanje novih komadov pa z mnogimi vmesnimi prekinitvami traja vse do spomladi leta 2021, ko njihov osmi studijski album Črno na belem končno ugleda luč sveta. Album doživi odličen sprejem tako med kritiki kot med občinstvom. Zahvaljujoč celoletnemu delu, ustvarjanju in vajam, s katerimi si Mi2 popestrijo prisilni coronavirusni dopust, so ob normalizaciji razmer med prvimi, ki se ponovno zavihtijo na koncertni oder.[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si