fbpx

15.7.2023 Vazz (live) + Drill (open air)

👊 V A Z Z 👊
Vsestranski ljubljanski umetnik Mark Jacob Cavazza aka Vazz je v glasbenih vodah že od zgodnjega otroštva, ko je svojo strast do rapa odkril s pomočjo pisanja poezije. S tremi solo ploščami v letih 2018, 2019 in 2022, pri katerih so mu produkcijsko podporo med drugim nudili Hyu, YNGFirefly in Emiljo AC, se je uveljavil kot eden najvidnejših mladih hiphop ustvarjalcev v Sloveniji. Tudi v korona letu je obdržal nalet – poleg ojačane ponovne izdaje prvenca JACOB Deluxe je navrgel nove komade, različna sodelovanja in spote.

V začetku maja je digitalno in na CD-ju izdal tretjo ploščo Kodeks, ki nosi čist izraz, izpiljene ideje in pogled v njegov svet resničnosti. Dolgometražec nosi 12 komadov in je plod 22-letnega uma, ki izraža kritiko nad malomarnostjo v poeziji, cenzuro umetnosti, politično držo, neizvirnostjo. Mark se hkrati razgalja poslušalcem: “vse kar je takrat vrelo, me motilo sem predvsem intuitivno strnil v – na videz kaotično – celoto. Album nosi ostre besede in se hkrati spotika ob problematike generičnosti, ki se vsakodnevno poskušajo vriniti v glasbo in občo umetnost. Kodeks stremi k poglobljeni vrednosti besedil in produkcije, ki skupaj mejita na živo zvočno sliko ter koncept osebnosti.”
S hitrim in kvalitetnim razvojem glasbene produkcije in suverenega tekstopisja, ki zadiha v originalni vsebini, se Vazz nedvomno uvršča med vodilne obraze nove reperske generacije na slovenski sceni. Za piko na i je njegov nastop v živo začinjen z osvežilno energijo basista Petra Smrdela in bobnarja Žige Smrdela in obljublja plesno bombo, ki se je ne splača zamuditi.

“Praktično edini raper, ki v svoji generaciji po zanimivosti, osnovnih veščinah, dostavi besedil, stilu in na beatih izstopa, je Vazz.” Jizah Dafunk, RADIO ŠTUDENT

👊 D R I L L 👊
Drill je izolski raper, ki je lani maja izdal svoj peti solo album z naslovom “Rojeni da blestimo”. Prihajajoči album je do sedaj naznanil z devetimi videospoti za pesmi DIY, Rojeni da blestimo, Vrhovi in prepadi, Nokia, Mladi samo enkrat, Razred zase, Proti soncu, Po dežju ter Bedni narod.
Za mešalko bo za pravo hip hop vzdušje poskrbel nadobudni DJ, producent in MC, Izolan Out-Lot. Za ogrevanje pa bo poskrbel Axel iz Pirana, član skupine Luknje v sistemu.

〰️ vstopnina 〰️

 • Predprodaja: 12 eur (subart.si)
 • Na dan dogodka: 15 eur
  Dogodek organiziramo skupaj s Klubom študentov Kranj-KŠK.

  Comments are closed

  Kulturno umetniško društvo SubArt
  Kolodvorska cesta 8
  4000 Kranj
  info@subart.si