fbpx

[:si]4.12.2021 Zmelkoow / ODPOVEDANO[:]

[:si]DOGODEK JE ZARADI STROŽJIH POGOJEV ODPOVEDAN!

In veliki zmagovalci so … ZMELKOOW

In to v več disciplinah, ki pa jih uradna stroka zaenkrat še ni zavedla v svoje almanahe … Kleni rokerji nežnih src in strumnega koraka odločno in neumorno sledijo svoji viziji divergentnega delovanja brez jasnega namena in cilja. Temu navkljub so v dobrega četrt stoletja nanizali že vrsto evergrinov, žiga-žaga poskočnic in celo srce parajočih balad ter se trdo zasidrali na prestolu rahlo bizarnih genialcev, ki bi si jih vsaka mama želela za zeta (oz. snaho), če bi ga malo manj žurali.

Trdo jedro benda slejkoprej tvori trio Žare-Goga-Koščak (po domače Brundo, Slavček in Strojnica), ki se mu (ker so fajn družba in odlični glasbeniki) skorajda vedno pridružita še lepotica Anuša in maestro Zergoloff – dva multi-inštrumentalista, ki pojeta točno kot švicarska ura in imata luknje v spominu kot švicarski sir. Gre torej za naravnost eksplozivno mešanico pozitivne energije in vrhunskega muziciranja, ki krepko strese še tako velike odre in ogreje tudi najbolj ledena srca.

Čas Corone je ekipa izkoristila (poleg tečaja kvačkanja in vzgoje bonsajev) za snemanje svoje desete plošče, ki bo najboljša doslej. Na njej bo deset komadov (vključno z že ponarodelo »Kaj nam fali? 2020), ki so bili s strani evalvatorjev za Michelinove zvezdice ocenjeni s čisto desetko. Skratka, »zmagali smo, zmagali in na to se pije!«

Vstopnice
– predprodaja 12 eur
– na dan dogodka 16 eur

[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si