4.4.2019 Kultur Shock (novi album DREAM)

VSTOPNICE LAHKO DOBITE DANES OD 20IH DALJE NA VHODU.

Kultur Shock aprila na turneji z novim albumom D.R.E.A.M.

V času, ko so naše sanje utopljene zaradi ponavljajoče se preteklosti, se skupina vrača na odre po Evropi, da razširi glasbo, ki odmeva z ljudmi, ki so živeli skozi zatiranje in vojno. In z generacijo, ki je podedovala nalogo razbijanja ideoloških meja, stremi k uspešnemu in srečnemu življenju v miru.

Vsi, ki spremljajo Kultur Shock od njihovega nastanka leta 1996 v Seattlu, z do sedaj speljanimi osemnajstimi turnejami in desetimi albumi, vedo, da so povsem v svoji ligi. Pogosto primerjana z SOAD ali Gogol Bordello, pa je skupina glasbeno bogatejša od obeh, saj odkrito črpa vplive balkanskega folka, pa tudi rocka, metala in punka v svojih najboljših različicah.

Njihov 11. album – D.R.E.A.M. je pravzaprav posledica notranjega ustvarjalnega konflikta med tistimi v skupini, ki so si želeli daljši in konceptualen album in tistimi, ki so se trudili odzvati na družbene in politične spremembe s hitrimi, agilnimi singli. Tako je skupina naredila oboje; od leta 2018 do sedaj je izdala pet singlov: Drama, Resilience, Evil, Awake in Mental. Sedaj pa jih združujejo v dober, klasičen album D.R.E.A.M. (izdan februarja letos), ki je sestavljen iz inicialk naslovov predhodnih singlov. Ginova besedila so usmerjena navzven kot drzna politična in socialna kritika trenutnega sveta, kjer laži predstavljajo resnico, medtem ko dejstva, znanost, izobraževanje in strokovno znanje niso upoštevani. Skupina sporočila preko glasbe podaja z agresivnimi aranžmaji tradicionalnega Kultur Shock progresivnega miksa metala, punka in izrazitimi balkanskimi vložki, ki je za njih značilen že od začetka. Tudi pri produkciji so zavzeli netradicionalen pristop. Snemajo v svojih osebnih studiih, med katerimi so v šali enega poimenovali “La Toilette”.

Punk še zdaleč ni mrtev; v rokah tega dinamičnega seksteta, je le spremenil svojo obliko. Jello Biafra je povzel, da je Kultur Shock tisto, kar naj bi punk-rock bil.

Na svoji aprilski evropski turneji bodo Kultur Shock nastopali skoraj samo po klubih, kjer se počutijo najbolje. Poleg Nemčije, Češke, Italije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Bolgarije in Grčije, bodo s svojim nastopom razveselili in razvneli tudi nas.

Vstopnina: 15 eur

 

Časovnica:

20.00 vrata/karte

21.00 Kultur Shock