fbpx

[:si]4.4. – 5.4. Šola odprtih vrat: Glasbeno-meditativna delavnica[:]

[:si]GLASBENO-MEDITATIVNE DELAVNICE so srečanja, kjer bomo potovali skozi proces ozaveščanja USTVARJANJA in POSLUŠANJA glasbe na nov in drugačen način.
Naše vsakdanje izražanje in komunikacija sta običajno pogojena z (ne)zmožnostjo, da bi besede izrazile pravi pomen tega kar je v nas. Glasba pa nam ponudi orodja s katerimi razširimo možnosti izražanja našega zavestnega in podzavestnega čutenja. Omogoči nam, da se izrazimo celostno; intuitivno in s celim telesom.

VAJE IN TEHNIKE, katerih se bomo dotaknili, nam bodo pomagale, da začnemo odpirati svoj glas in poiščemo izvor svoje kreativnosti v varnem prostoru.
Proces bo potekal tako, da:
– se spomnite, kako biti kreativni in kako svojo kreativnost izraziti
– odprete in sprostite grlo
– ozavestite dihanje, kar je predpogoj, da vaš glas lahko pride v svet
– uživate v lepotah glasbe na nov in intimen način
– izkusite lepoto skupnega ustvarjanja, kjer ste sprejeti točno takšni kot ste
– poslušate, spoštujete, podpirate sebe in druge

Na delavnicah bomo izkusili glasbene elemente od intonacije, melodičnega gibanja, harmonije do ritma, vibracije, barv in improvizacije.

Dobrodošli ste vsi! Obvezne prijave na jelena.soro@gmail.com.

Glasbeno predznanje ni potrebno. Inštrumenti niso potrebni.
Če ste se do sedaj z glasbo poigravali samo v mislih, na skrivaj ali bolj tiho, vam bo delavnica omogočila, da najdete svoj izraz in prisluhnete kako se želi izraziti vaša duša. Če pa ste že izkušeni glasbenik-ca, bo delavnica za vas priložnost, da glasbi pristopite na svež način in razširite svoje dojemanje iste, skozi fizično in emotivno izkustvo.

***Srečanja bo vodila JELENA SORO, glasbenica, skladateljica in glasbena pedagoginja. Magisterij je dokončala na prestižnem Berklee College of Music v Španiji, kjer je raziskovala vpliv glasbe in improvizacije na dvigovanje človeške zavesti.
Je avtorica projektov PostArt Ensemble in The Balkan Experience of Song and Ritual.

povezava
https://www.facebook.com/jelenasoromusic/

 

Dobimo se ob 17h.[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si