5.7.2019 Subart festival: Brkovi, Valter svira Parafe, Sereš, Wasted Time

Vozni red:
19.30 prodaja kart
20.30 Wasted Time
21.15 Sereš
22.00 Paraf
23.00 Brkovi

► BRKOVI (Hr / punk rock, turbofolk)

Gre za glasbeno atrakcijo iz Zagreba, ki jo vodi karizmatični Shamso 69, prava oderska ikona. Band je spojil za mnoge popolnoma nekompatibilne glasbene žanre in odprl novo prenovljeno shemo treh starejših glasbenih smernic. Od turbofolka uporablja značilne emocionalne stihe združene z ostrino punk rocka in težo heavy metala. Ti elementi se odražajo predvsem v načinu petja in kitarskih melodijah (pogosto v tercah) ter zvenijo kot poklon pastirkemu rocku. Njihovi teksti so politično nekorektni in raje prepevajo o ljubezni, tipično za turbofolk in zabavno glasbo. Pri naših nekdanjih bratih so razprodali številne klube in dvorane, med drugim tudi Dom sportova v Zagrebu in Halo sportova v Beogradu. Kjerkoli se pojavijo, razgrejejo množico ljudi do obisti in upravičijo svoj sloves in tako bo tudi tokrat. Živahno in na poskok!

► VALTER SVIRA PARAFE (Hr / punk)

Ob 40. obletnici punka na Reki je od mrtvih vstal eden najbolj kultnih balkanskih novovalovskih bandov, ki je imel svoj čas enega od svojih domicilov s številnim občinstvom tudi v Ljubljani. Prvič so se kot rock trio predstavili leta 1976, ko so povsem nenapovedano nastopili v reškem parku Vladimira Nazorja. Koncert je že nakazoval smer nadaljnega razvoja punka v celinskem delu Evrope, kajti poleg domačih Pankrtov, so bili ravno Paraf edini predstavniki punka zunaj britanskega otočja. To pionirsko punk zgodbo pa je band kronal s prvencem “A dan je tako lijepo počeo” (1980), ki za marsikaterega rock poznavalca velja za enega najpomembnejših albumov energičnega kitarskega izraza, ki je na tnalo postavil vsakdan obstrancev ter se ironično zažiral v tkivo socialističnega malomeščanstva. Valter Kocijančić, ki jih je kmalu zatem zapustil, se je z novonastalo zasedbo odločil za preigravanje svoje glasbene zapuščine. Hiti, ki so zaznamovali generacije, bodo nedvomno ustvarili posebno, nostalgično in nepozabno atmosfero.

► SEREŠ (hardcore punk)

Sereš so “stari prdci” iz nekdanjih kranjskih punk/hc bendov: Srou pa letu, Gradska, Drek u pest, Najboljši. Začeli so jeseni 2014, januarja 2016 so posneli prvo plato “Sereš i salatu bereš”. V letu 2017 so po odhodu pevca dolgo iskali in končno našli novega in odličnega “šlager” pevca (s kilometrino) Andreja iz T’mina, ki komaj čaka na javni debi s Sereš. Prepoznavni so po udarnih, zajebantskih in politično nekorektnih besedil ter seveda po “šus u glavo” muski, od old school punka hitičev, do melodičnega hc-ja.

► WASTED TIME (punk rock)

Tržiški skatepunk trio, ki ne zapravlja časa. Zbijamo z svetlobno (zvočno?) hitrostjo po odrih že od leta 2012, igrali že na vseh možnih festivalih, slovenskih klubih in rovtah z mnogimi punkrock legendami, ki so trenutno na sceni. Poznani po neresnosti in klasičnih melodijah iz devetdesetih. Sveta trojica – Matej (vokal, kitara), Luka (bas) in Tilen (bobni).

Vstopnice v predprodaji: 15 eur
Na dan dogodka: 18 eur
Lokacija: B&b parkirišče pred Trejnom
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/2257927314468122/