fbpx

[:si]7.12.2019 Prešerni december: Zlatko in lokalni raperji[:]

[:si]Lokacija: Glavni trg ob 19.00

V primeru slabega vremena se koncert seli v Trainstation Subart.

Koncert organiziramo skupaj z Zavodom za turizem Kranj.

 

► ZLATKO
Pred dvanajstimi leti se je fužinski princ Zlatko s svojim prvim albumom ”Svet je lep”, uradno pojavil na slovenski sceni, na kateri vlada še danes. Vsako leto boljši, vsako leto uspešnejši, vsako leto pogumnejši in brez dlake na jeziku z verzi opozarja na aktualne razmere v družbi. Zlatko je v desetih letih iz borbenega freestylerja prerasel v slovenskega reperskega zvezdnika, zavoljo svojega pozitivnega odnosa in seveda rimoklepaških veščin izjemno priljubljenega po celi državi, še zlasti pa v svoji rodni, mnogokrat opevani Ljubljani. Ne glede na to, ali se tematsko posveča fužinskemu vsakdanu ali globalnim problematikam, je v njegovi glasbi vedno čutiti ljubezen do njegove soseske, do sočloveka in do življenja samega.

► JOE JOE
Jošt Tadvan Urbanc aka Joe Joe je predsednik in ustanovitelj društva FANKADELIK ENT., član skupine T.M.S. Crew, je MC iz Tržiča, ki se z rapom ukvarja že 15 let. Prve korake in nastope je delal na gorenjskem koncu s skupino The Masta Skillz. Rasneje pa se je na sceno prebil leta 2013, ko so s predelano zasedbo T.M.S. Crew (The Masta Skillz Crew) pri založbi Dallas Records izdali prvenec Kdo miži. V letu 2020 pa pripravlja tudi drugi solo album z naslovom Lotusov Cvet.

► SEMCH
Na odru bomo videli tudi drugi del Fankadelik ekipe in sicer, kranjskaga MC-ja Semcha. Z njim bo tudi Lazar, s katerim bosta odrepala nekaj komadou iz prihajajočega Semchovega EP-ja SEMCHLAJF.

► REPS
Reps je domači kranjski MC, ki nam je v zadnjem letu navrgel kar nekaj komadov pod naslovom Moč. Definitivno eden izmed najspecifičnih glasov “kranjske scene” v zadnjem letu.

 

 [:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si