9. – 30.3.2020 PRESTAVLJENO! Glasbeni (na) svet (Šola odprtih vrat)

V Šoli odprtih vrat se bomo tudi letos posvetili izobraževanju zainteresiranih mladih posameznikov in skupin, za delo na področju kulturne ustvarjalnosti.

Pozornost bomo namenili razvijanju določenih kadrov, ki so pomembni in nepogrešljivi del na raznih kulturnih prireditvah.
Pod strokovnim vodstvom posameznikov bomo razvili skupine za multimedijsko dejavnost in menedžment. Vsak program bo zajemal teoretični del z raznimi predavanji izkušenih strokovnjakov s področja kulturnega ustvarjanja, ter praktični del z delom na raznih prireditvah. Naš cilj je spodbuditi in povezati nove generacije mladih umetnikov in bodoče organizatorje v kolesje lokalnega kulturnega dogajanja.

K A D R I

1. GLASBENO ZALOŽNIŠTVO / Prosta mesta so še
Termin: 9. marec ob 18ih
Gost: Miran Rusjan (Moonlee Records & Booking, SI)
Kako delujejo založbe, kaj je njihova naloga, s kakšnimi problemi se srečujejo, kakšna je prihodnot?

V več kot dvajsetih letih delovanja na neodvisni glasbeni sceni v različnih vlogah, je Miran nabral številne izkušnje ter pridobil širok vpogled v delovanje glasbenega ekosistema. Leta 2004 je ustanovil Moonlee Records, eno pomembnejših založb ex-YU regije (Repetitor, Borghesia, Bernays Propaganda, ŽEN, Seine…), ki se je kasneje razširila v Moonlee Booking. Od leta 2015 je Miran vodja konferenčnega programa festivala MENT Ljubljana. Je tudi član upravnega odbora združenja RUNDA – Regionalnega združenja neodvisnih proizvajalcev fonogramov iz Balkana.

2. GLASBENI MENEDŽMENT
PRESTAVLJENO!
Gost: Peter Baroš

Peter Baroš je diplomiran filozof in sociolog kulture, nekdanji svetovalec za področje glasbenih umetnosti na Ministrstvu za kulturo ter aktualni generalni sekretar SIGIC – Slovenskega glasbenoinformacijskega centra.
Je tudi pobudnnik platforme Music Slovenia, ki bo po vzoru mnogih držav pomagala glasbenikom na poti v tujino.

3. IZZA ODRA
PRESTAVLJENO!
Gost: Dejan Dornik (kitarski tehnik, roadie, stage manager)

Dejan je že destletja pomemben ‘nevidni’ član raznih glasbenih skupin, katerim pomaga, da pred in med nastopom vse poteka tako kot mora. Kaj je njegova vloga? Kdo so ljudje izza odra in kakše dolžnosti in odgovornosti imajo? Vse to in še več boste izvedeli na samem predavanju.

4. SREČANJE GORENJSKIH GLASBENIH ORGANIZATORJEV
PRESTAVLJENO!

5. STUDIJSKA AVDIO PRODUKCIJA / delavnica je polna
Termini: 5.3., 12.3., 19.3. in 26.3. ob 16ih
Mentor: Žiga Rezar
Na delavnici se bomo sprehodili čez celoten proces produkcije glasbenega posnetka – od predpriprave in postavljanja mikrofonov, preko editinga, do miksa in masteringa. Delavnico bo vodil Žiga Rezar, neozdravljivi audio geek in soustanovitelj studia Penrose Recording.
Več: Studijska avdio produkcija (Šola odprtih vrat)

6. USTVARJALNA VIDEO DELAVNICA / delavnica je polna
Termini: 10.3., 17.3., 24.3. in 31.3. ob 17ih
Mentor: Rok Kadioč
Na video delavnici boste iz prve roke spoznali delo režiserja oz. videografa. Pod vodstvom mentorja Roka Kadoiča se boste spoznali z osnovami predpriprave, snemanjem ter montažo video materiala. Naučili se boste razmišljati kot ustvarjalec video vsebin ter pridobili znanje o poslu v industriji video produkcije. Vsekakor se ne boste spoznavali le s teorijo, pač pa se boste preizkusili tudi na terenu, ter skupaj ustvarili končni izdelek – kratek promocijski video za Trainstation.
Več: Ustvarjalna video delavnica (Šola odprtih vrat)

Šola je brezplačna. Vabljeni.