Jezikovni tečaji: španski in nemški jezik

>>> ZAČETNI TEČAJ ŠPANSKEGA JEZIKA <<< Španščina, imenovana tudi kastiljščina, je iberoromanski jezik, po številu govorcev pa drugi najbolj razširjeni jezik na svetu (po angleščini). Kot prvi jezik ga govori okoli 440 milijonov ljudi, kar ga uvršča na drugo mesto (po kitajščini), obvlada pa ga 490 milijonov govorcev (po ocenah iz leta 2009). Španski jezik je zelo razširjen v Južni Ameriki in Evropi. Znanje španščine tako omogoča komunikacijo z ljudmi po celem svetu. Jezikovni tečaj je namenjen vsem tistim, ki bodisi nimajo nobenega predznanja španskega jezika ali pa ga imajo bolj malo in bi želeli osvojeno znanje utrditi in nadgraditi. Tečajniki se bodo s pomočjo govorjenja, slušnega razumevanja, pisnega sporočanja in raznolikih vaj podrobneje seznanili z uporabno slovnico in osvojili sedanji, pretekli in prihodnji čas, s pomočjo izbranih najpogostejših tem iz vsakdanjega življenja pa pridobili želeno besedišče in izpopolnili izgovorjavo. Preizkusili se bodo tudi v prevajanju enostavnih besedil ter površinsko seznanili s špansko kulturo in književnostjo. Po opravljenem tečaju bodo tečajniki pridobili dovolj znanja za enostavno sporazumevanja s špansko govorečimi osebami. – trajanje: 30 ur – kdaj: marec, april, maj, (junij) / vsako sredo od 17.30 do 19.00 – cena: 55 eur za 30 ur ali 20 eur na mesec – prijave in informacije: info@subart.si – mentorica: Brina Leber – lokacija: Trainstation, Kolodvorska cesta 8, Kranj S tečajem pričnemo 6. marca, udeležba je omejena. Po končanem začetnem tečaju bo na voljo tudi nadaljevalni. >>> ZAČETNI TEČAJ NEMŠKEGA JEZIKA <<<

Nemščina spada v zahodno vejo germanskih jezikov. Z okoli 140 milijonov govorcev spada med največje svetovne jezike. Govorijo jo predvsem v Nemčiji, Avstriji, Lihtenštajnu, večjem delu Švice, Luksemburgu, na Južnem Tirolskem v Italiji, v Opoljskem vojvodstvu (v Šleziji) na Poljskem, v vzhodnih provincah Belgije, delih Romunije ter v Alzaciji v Franciji. Nemščina je kot tuji jezik tretja najbolj priljubljena na svetu in druga v Evropi (za angleščino), v ZDA ter na Japonskem.

Jezikovni tečaj je namenjen vsem tistim, ki bodisi nimajo nobenega predznanja nemškega jezika ali pa ga imajo bolj malo in bi želeli osvojeno znanje utrditi in nadgraditi. Tečajniki se bodo s pomočjo govorjenja, slušnega razumevanja, pisnega sporočanja in raznolikih vaj podrobneje seznanili z uporabno slovnico in osvojili sedanji, pretekli in prihodnji čas, s pomočjo izbranih najpogostejših tem iz vsakdanjega življenja pa pridobili želeno besedišče in izpopolnili izgovorjavo.
Po opravljenem tečaju bodo tečajniki pridobili dovolj znanja za enostavno sporazumevanja z nemško govorečimi osebami.

– trajanje: 30 ur
– kdaj: marec, april, maj, (junij) / vsak četrtek od 17.30 do 19.00
– cena: 55 eur za 30 ur ali 20 eur na mesec
– prijave in informacije: info@subart.si
– mentor: Leon Slabe
– lokacija: Trainstation, Kolodvorska cesta 8, Kranj

S tečajem pričnemo 7. marca, udeležba je omejena. Po končanem začetnem tečaju bo na voljo tudi nadaljevalni.

Naroči:

– 30 ur

– 20 eur na mesec