fbpx

[:si]Koncertni video tok – ZAKLJUČEK[:]

[:si]🎵 KONCERTNI VIDEO TOK 🎵
⏰ KDAJ: Sobota, 24. 4. 2021, 20.00
🌍 KJE: Live stream na KŠK Facebook strani
❓ KAJ: Kot smo vam obljubili, še zadnji koncert iz serije koncertnega video toka to sezono! Z nami bosta Divje jezero in Olfamož.

O IZVAJALCIH:
Divje Jezero:
Glasbeno skupino Divje Jezero sestavlja moška sedmerica: bas kitarist Alen Bogataj, bobnar Luka Čibej, kitarist Aleš Golja, vokalist Žan Sedej, klaviaturist Žiga Kovačič ter saksofonist Tomi Peljhan. Začetki Divjega jezera segajo v leto 2008, ko se je skupina formirala pod prsti basista in bobnarja, ki sta k sodelovanju povabila še kitarista, kasneje pa se je ta sestavljena družina naprej širila. Zasedba ustvarja glasbo, ki je predvsem jazzovske narave, spremljajo pa jo melodije, ki gredo zlahka v uho ter besedila, v katerih se lahko marsikdo najde. V njihovo diskografijo se vrstijo kar tri plošče: Divje jezero (demo, 2009), Mestni vrvež (2015) in Pobeg iz blodnjaka (2017), slednja pa sta navdušila celo strokovno javnost

Andrej Fon (Olfamož)
Andrej Fon je multiinštrumentalist, improvizator in kantavtor, ki se je sprva predstavljal kot ulični glasbenik, ki ceni svojo svobodo nad izražanjem, kasneje pa ga je glasbena pot popeljala v sodelovanje z drugimi. Izraz Olfamož je bil sprva namenjen le Fonu kot one-man bandu, danes pa skupina šteje kar 11 članov znanih kot Olfamoštvo, poleg tega pa je Andrej tudi član skupine Svojat, vedno pa si najde čas tudi za sodelovanje z drugimi improvizatorji.
Fon Olfamož je vse prej kot tradicionalen glasbenik, saj je samouk, pa ne le v nam znanih glasbilih, temveč celo v svojih, izumljenih glasbilih, ki jih z malo domišljije kar sam ustvari in prav to ga naredi tako unikatnega. Sam pravi, da ima rad ekstreme, pa naj bo to ekstremno lepo ali ekstremno grdo, Fon želi svojo publiko presenetiti.
V njegovi umetnosti lahko začutimo marsikaj, saj so tako besedila, kot ritmi in melodije zelo raznoliki, najbolj pa v svojem delu uživa tako, da lahko sproti improvizira in vsakič malo drugače zaigra isto pesem. Preprosto rečeno je Andrej Fon genijalec, čigar umetnost ne pozna meja in prav to je faktor, ki ga v sodobni glasbeni sceni tako primanjkuje.

💸 CENA: Brezplačno za vse!
Se vidimo, divje bo![:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si