Šola odprtih vrat: Delavnice (glasba, foto, video, audio)

V Šoli odprtih vrat se bomo letos posvetili izobraževanju zainteresiranih mladih posameznikov in skupin, za delo na področju kulturne ustvarjalnosti.

Pozornost bomo namenili razvijanju določenih kadrov, ki so pomebni in nepogrešljivi del na raznih kulturnih prireditvah.
Pod strokovnim vodstvom bomo razvili skupine za multimedijsko dejavnost (foto, video in audio) in menedžment.Vsak program bo zajemal teoretični del z raznimi predavanji izkušenih strokovnjakov s področja kulturnega ustvarjanja, ter praktični del z delom na raznih prireditvah v mestu Kranj. Naš cilj je vključiti, spodbuditi in povezati nove generacije mladih, audiovizualnie umetnike in bodoče organizatorje v kolesje lokalnega kulturnega dogajanja.

K A D R I

1.ORGANIZACIJA PRIREDITEV IN GLASBENI MENEDŽMENT
Kdaj: marec in april, vsak ponedeljek ob 18.00
Kako ogranizirati koncert, festival ali turnejo bendu?
Na srečanjih bomo gostili razne goste, preko katerih se bomo seznanili, kako poteka organiziranje različnih prireditev. Dotaknili se bomo zakonodaje, možnih virov financiranja, izvedbe, marektinga, bookinga, glasbenega menedžmenta itd.
Na koncu pa upamo, da z aktivnimi udeleženci ušpičimo kaj ;).

2.FOTO IN VIDEO PRODUKCIJA
Mesec : marec in april, vsak torek ob 18.00
Mentor: Mitja Legat
Šli bomo čez osnovna pravila fotografije in filmskega jezika, se spoznali z različnimi tehnikami, naučili praktičnega dela s fotoaparatom in videokamero ter osnove postprodukcije.
Posvetili se bomo načelom podajanja zgodbe, poudarek bo na dokumetarni in reportažni fotografiji.
Večji del predavanj bo teoretične narave v kombinaciji z vajami na terenu in tedenskimi nalogami.
Lastna fotografska oprema in osnovno znanje je zaželjeno, ni pa pogoj za udeležbo.

3. AUDIO PRODUKCIJA
Kdaj: marec, vsako sredo ob 18.00
Mentor : Samo Ljubešič
Spoznali bomo teorijo zvoka, osnovne tehnike ozvočevanja, delovanje zvočnikov, mikrofonov itd…

Kdaj: april -studijska produkcija, vsako sredo ob 18.00
Mentor : Matej Gobec
Matej Gobec producent/audio inženir ima več kot 15 let izkušenj v audio produkciji in ozvočevanju. Sodeloval je z imeni kot so Big foot mama, Alya, Hazard, Zdravko Čolič, Goran Bare in Majke, Thompson, Dub Trio, Fishbone, Tihomir Asanović Pop, Raggalution, Sausages, Hamo and Tribute to love, Leaf-fat, Moveknowledgement, Los Explosivos, Srečna mladina in še bi lahko naštevali. Skrbi pa tudi za zvočno podobo umetniške zasedbe Laibach. Svoj studio pa ima trenutno stacioniran v največjem in najbolje opremljenem privatnem studiu na balkanu RSL production v Novem Mestu. Predaval bo o produkciji, snemanju in modernem workflow-u kreiranja glasbe.

Udeležba je brezplačna.

! Obvezne prijave na info@subart.si !
Prijave sprejemamo do 1. marca.