fbpx

[:si]Tonski tehnik / vsak ponedeljek v aprilu[:]

[:si]
Kdaj: ponedeljki v aprilu, od 17:00 do 19:00
Kdo: Vsi, ki bi radi pridobili znanje in izkušnje s področja tonske tehnike ter vsi, ki bi svoje izkušnje iz tega področja radi nadgradili.
Mentor: Gašper Gantar
Tečaja bosta potekala skupaj.

ZAČETNI TEČAJ
Na tečaju za tonskega tehnika boste spoznali osnove tonske tehnike in ozvočevanja prireditev. V začetku vam bo predstavljena tonska oprema, sledi postavitev in vezava tonske opreme, nastavitve tonske opreme, na samem koncu pa boste udeleženi v sami praksi tonskega tehnika na prireditvah. Poleg praktičnega dela ozvočevanja bo obenem predstavljen tudi teoretični del: vrste mikrofonov, vrste mešalnih miz, zvočnikov, akustika prostora, vrste kablov, glasbeni inštrumenti, zasedbe, frekvenčni spektri. Praktični del delavnice bo potekal na dogodkih v klubu Trainstation.

NADALJEVALNI TEČAJ
Tokrat bo delavnica za tonske tehnike namenjena tudi tistim, ki so začetni začetni tečaj že obiskovali oz. imajo že vsaj nekaj izkušenj s področja oblikovanja zvoka. Na samih delavnicah bomo bolj podrobno spoznali posamezne segmente oblikovanja zvoka (naprave, plug-ine: equaliser, kompresor, gate, efekti), različne mikrofone…, predvsem pa bo poudarek na praktičnem delu, tako na samih urah delavnic kot tudi na prireditvah v klubu Trainstation.

Gašper Gantar je samozaposlen v kulturi kot instrumentalist. Njegov primarni instrument je bas kitara. Kot bas kitarist je sodeloval v skupinah Srečna mladina, Obduction, Richter, IngoA, Red Five Point Star, The Toasters in mnogimi drugimi. Obenem je ves čas deloval kot tonski tehnik, v začetku za skupine v katerih je sodeloval, kasneje pa je sodeloval z več ozvočevalci na prireditvah v Kranju, Sloveniji in na turnejah po Evropi.

Prijave se zbirajo na katja@subart.si
Cena: 10 EUR za vsa srečanja v aprilu[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si