fbpx

[:si]12.8.2022 RockFest 2022 (II. del): BIRDLAND, BABOONI, JET BLACK DIAMONDS, DRONE SOCIETY[:]

[:si]𝗥𝗢𝗖𝗞𝗙𝗘𝗦𝗧 𝟮𝟬𝟮𝟮 (II. del)
Štirje bendi.
En večer 🎼

Vstopnina: 10 evrov v predprodaji (za rezervacijo pišite bendom ali na mail 𝗷𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻𝗯𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺), 12 evrov na dan dogodka; stojišča (več možnosti po dogovoru).
Prizorišče: parkirišče pred TrainStation Subart v Kranju
V primeru dežja se koncertni dogodek preseli v dvorano.

𝗕𝗶𝗿𝗱𝗹𝗮𝗻𝗱 je mlada zasedba, ki zase pravi, da jih združuje ljubezen do glasbe, domovine in žensk. Najprej so tleli v različnih glasbenih skupinah, v takšni postavi pa se utrdili konec leta 2018. Poletne dni preteklega leta in še prej so preživeli na ulicah Ljubljane, kjer so s preigravanjem znanih uspešnic poskušali nabrati denar za nujno potrebno opremo. Zaigrali so tudi v finalu Špil lige. Zdaj se brezskrbno prepuščajo ustvarjanju. Oni so Nejc Rac (kitara, vokal), Vane Skubic (kitara), Luka Petrovčič (bobni), Martin Gantar (bas) in Jernej Fortuna (klavir)
𝗕𝗮𝗯𝗼𝗼𝗻𝗶 so celjski bend, ki prisega na glasbeno eksperimentiranje, kvaliteto, dovršenost in sentiment. Med rock, funk in indie zvokom popeljejo v svet catchy glasbe s pridihom psihadelike. Štiričlansko zasedbo sestavljajo Aleksander Breznikar na kitari in vokalu, Jernej Lah na klaviaturah in vokalu, Miha Gradišnik na bobnih in Jon Klemen na basu. Mlada zasedba je nase najbolj opozorila s popevko tedna na Valu 202, hkrati pa je bila avgusta njihova skladba ena najbolj iskanih v glasbenem SOS-u. Upajo, da bodo kmalu lahko izdali EP.
𝗝𝗲𝘁 𝗯𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗱𝗶𝗮𝗺𝗼𝗻𝗱𝘀 prihajajo iz Vipave in so stilsko neobremenjena rokenrol peterica, ki je po letih drgnjenja šolskih klopi in izoblikovanja lastnega glasbenega izraza s svojim prvim avtorskim singlom “Retro anorak” lani konkretno opozorila nase. Po lokalnem je pesem obnorela še vseslovensko občinstvo in kot Popevka tedna avgusta postala najbolj predvajana skladba na Valu 202. Par mesecev pozneje so zavladali na tekmovanju študentskih skupin Šourock in poleg zmage odnesli še nagradi za najboljšega pevca in najboljšega bobnarja, nato pa postregli z novim singlom “Še zadnjič”. Tudi ta je postal Popevka tedna na Valu 202, zato ni čudno, da je kmalu sledila še nominacija za Zlato piščal za novince leta. Le dva tedna po podelitvi nagrad so fantje v Komuni predstavili svoj aprila izdani kratkometražni prvenec ‘Večvredne romance’.
𝗗𝗿𝗼𝗻𝗲 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗲𝘁𝘆 je petčlanska indie rock’n’roll skupina iz Ljubljane. Posrečen rezultat eno-nočne avanture zasedb The Killers in Arctic Monkeys igra dinamičen indie-rock z melodijami, ki zadanejo tako globoko, da mejijo na pop. Je tudi gibanje, ki opozarja na odtujenost ter pomanjkanje pomenljivih odnosov v današnji družbi, s svojo glasbo in energičnimi nastopi pa ponuja podlago za povezovanje. Njihov drugi singel ‘Ellie’ je ravnokar postal komad tedna na radiu Terminal![:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si