fbpx

20.7.2023 Pantaloons (open air)

Pantaloons je eden tistih bendov, ki bodo še tako ravnodušno občinstvo vedno spravili na noge in poskrbeli za zabavo. Luka Belič (saksofon), Aljaž Markežič (suzafon, sintisizer, ewi) in David Nik Lipovac (bobni) so se spoznali leta 2016. Sprva so se z glasbenimi melodijami in ritmi poigravali v obliki jam session-ov in po prvih akustičnih glasbenih kompozicijah izdali Pantaloons EP (2019).
Kasneje je njihova avtorska glasba svoje mesto našla v elektronski plesni glasbi, začinjeni s prepihanimi ritmi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa. Pantaloons so kot izbranci Radia Študent v okviru Klubskega Maratona razdivjali slovensko glasbeno sceno ter s podporo INES#talent 2020 nastopili na festivalu MENT in Liverpool Sound City festivalu.

V letu 2021 so natopili na Electric Castle festivalu v Romuniji in na European Youth Event festivalu v Franciji. Leto 2022 je bilo zanje zelo uspešno; v tem letu so izdali svoj prvi album z naslovom Zbounce, v sodelovanju z Mladinskim gledališčem Ljubljana pripravili mladinsko gledališko predstavo Razcufane zgodbe, poleg številnih koncertov v Sloveniji pa so v tem letu nastopili tudi v Beogradu, Makedoniji, na Madžarski, Češki, Nizozemski, v Belgiji in Franciji na festivalih kot so Changeover, PIN, Bush, ESNS, Brussels Jazz Weekend in HOP POP HOP. V letu 2022 so bili tudi polfinalisti mreže HEMI Music Awards 2022.

〰️ Prispevek: 8 eur 〰️

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si