fbpx

[:si]21.12.2019 Distoržn: The Canyon Observer, Blackoutt, Guattari[:]

[:si]Vstopnina:8 eur

KRDM v sodelovanju s TrainStation SubArt predstavlja

DISTORŽN

Da decembra ne bo morila samo vesela kapitalistična glasba, so v KRDM za vas pripravili stoner/sludge poslastico v obliki še enega Distoržna! Temačno zvočno kuliso bodo ustvarjali vsem dobro poznani The Canyon Observer, postojnski stoneraši Blackoutt in izvirni Guattari iz obale.

Dogodek poteka v sklopu Potujoče Železarne, ki je plod sodelovanja Zavoda O, zavoda škofjeloške mladine in Pri Rdeči Ostrigi, KRDM in Železni Aktivizem.

**********************************************************************

► The Canyon Observer
Post/sludge, Ljubljana

Ta peterica skrbi za glasbeno spremljavo vaših najhujših nočnih mor, veličastne apokalipse, ki nas čaka, ali tradicionalnega nedeljskega kosila z družino. Vse je isto. Njihov eksperimentalen zvok prepleta delikatne in atmosferične dele z besno, neposredno kombinacijo black metala, dooma in sludga. Ko ga v živo podkrepijo nepredirna megla in zaslepljujoči stroboskopi, vas čaka težko, grozeče potovanje. Visceralno potovanje, ki ga niti puhaste muce ne morejo omiliti. Svoj kritiško hvaljeni prvenec “FVCK” so izdali leta 2015, ko so igrali po vsej Evropi in celo na Kubi. Vedno zvedava ekipa je zdaj pripravila nekaj novega – na drugem albumu “NØLL” se poglobijo v glasbeno eksperimentiranje in zvrtinčijo v brezno človeških duš ter svoje okolice. Vstopite: “Tam je. Nič ni.”

►Blackoutt
Stoner, Postojna

Blackoutt so štiričlanska stoner rock skupina iz Postojne, ki si s svojo brezkompromisno
riffovsko glasbo, obdano s psihadeličnimi kitarami že vrsto let utira pot po klubovskih in
festivalnih odrih doma in v tujini. Tako fantje podajajo svoj surovi inštrumental, ki mu niti ni
mar za odsotnost vokalnih linij. V letu 2013 je skupina izdala svoj prvenec z naslovom
Behind, s katerim kažejo odločen razvoj v zgodbeno atmosferični smeri, ta pa se še jasneje izraža na prihajajočem drugem albumu The Culture Of.

► Guattari
Sludgy beatdown / groove, obala

Obalni Guattari dostavljajo vnetljivi sludge/beatdown/groove koktajl, ki poslušalca stežka pusti ravnodušnega. Začetki delovanja segajo v leto 2008 ko je bend nastal kot stranski projekt takratnih Hiram in Shiv, nato pa po letu delovanja zamrl. Ponovno je oživel spomladi 2019 v okrepljeni postavi članov zasedb Shiv, Incarnated in Naio SSaion. Avgusta 2019 je bend izdal svoj prvi EP “Demiurge” in se prvič predstavil občinstvu v živo.[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si