fbpx

[:si]22.8.2020 Metal koncert: Big Bad Wolf, Britof[:]

[:si]V O Z N I  R E D

20.00 vrata
21.00 Britof
22.00 Big Bad Wolf

 

► BIG BAD WOLF
Trop žejnih ljubiteljev piva se je začel zbirati leta 2011, ko sta dva najboljša prijatelja-mikrobiologa ugotovila, da brkljanje po virusih in bakterijah ni vse kar si v življenju želita početi. To, da eden ni obvladal nobenega instrumenta, drugi pa samo klasično kitaro, ju ni prav nič odvrnilo od namere, da ustanovita metal bend. Bend je pridno vadil. Svoj izraz so našli v mešanici različnih stilov metala, kot so heavy, speed in trash, s krepkim dodatkom umazanega rokenrola.

Po odhodu basista Damjana v Švico je bilo treba hitro najti zamenjavo. Na avdiciji so se volkovi odločili, da medse sprejmejo volkuljo Sabino, ki je z njimi prvič nastopila, 31.1.2020 v okviru koncertnega cikla Kadilnica of death, ki ga v Orto baru vsak mesec organizira združba Dirty skunks, nato pa, mesec kasneje, še na festivalu Deri po Brešcah. Tujina pa bo morala, zaenkrat, zaradi udrarca št. 2, ki se mu reče protikoronski ukrepi počakati. Do takrat pa Big Bad Wolf svoje sile uperjajo v ustarjanje nove glasbe in koncertiranje po domačih odrih. Kolikor bo pač mogoče.

► BRITOF
Britof so neizprosni peklenski trio iz Slovenj Gradca, ki ga sestavljajo Alex na bobnih ter vokalu, Kokta na basu in Pok na kitari.
V peklensko, nadvse vnetljivo kemijo, pa bend vključuje marsikateri žanr, od pregretega in eksplozivnega stoner rocka, do obisti upočasnjenega dooma, “prekomerno vlažne” buldožersko tektonske sludge metalurgije, pa vse do bolj klasičnih, a zato nič manj skrajnih elementov, kot so do kosti oguljen starinski heavy metal, razbesnjeni visokooktanski nitro rock ’ n’ roll, nostalgično zveneč, a zelo brutalen hard rock in tudi neukročeni garažni kitarski rock.

Prispevek: 6 eur[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si