fbpx

[:si]4.10.2022 Koncertna fotografija (vsak torek v oktobru)[:]

[:si]Kdaj: V oktobru in novembru, teoretični del prve tri torke v oktobru od 17.00 do 19.00, praktični del glede na organizacijo koncertov, predvidoma enkrat tedensko. Začetek 4.10.2022, 17.00
Kdo: Delavnica je namenjena tistim, ki še nimajo ali pa imajo malo izkušenj s fotografiranjem koncertov, imajo pa osnovno znanje fotografske tehnike in rokovanja z naprednejšimi fotoaparati.

Mentor: Janez Pelko

Po lanskoletni uspešni izvedbi delavnice koncertne fotografije pod mentorstvom Janeza Pelka, letos ponovno odpiramo vrata novim udeležencem_kam!
Koncertna fotografija je posebna podzvrst profesionalnega fotografiranja. Pri vsakem koncertu so priprave na fotografiranje zelo pomembne. Na delavnicah se bomo skozi predavanja in prakse naučili osnove fotografije v slabih svetlobnih pogojih, kompozicije v koncertni fotografiji, kako (u)loviti pravi trenutek, fotografski bonton in še kaj.

Koncertna fotografija je zahtevna tudi zaradi ostalih dejavnikov, kot so omejeno gibanje in čas fotografiranja, kompleksne razsvetljave ter hitrih in nepredvidljivih gibanj nastopajočih. Zato bomo udeležence naučili, kako se spopadati s temi problemi ter kako prenesti vzdušje koncerta, čustva umetnikov in čustva občinstva na naše fotografije. V praktičnem delu se bomo preizkusili najprej v fotografiranju vaj bendov, nato pa še koncertov. Posnete fotografije bomo izbrali in komentirali.

Cena delavnicE: 20 EUR
Udeležba je omejena na 10 ljudi.
Prijave na: katja@subart.si[:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si