fbpx

[:si]4. 6. 2022 Sub koncert: ŠIROM (Prešernov gaj)[:]

[:si]V sklopu festivala Kalejdoskop 2022 in v sodelovanju s KD Qulenium vas vabimo v Prešernov gaj na koncert zasedbe ŠIROM.

ŠIROM
Prostrano vodilo prekmursko-tolminsko-kraške naveze Širom je prepletanje raznolikih glasbenih pristopov in orodij, zgodovin zvena ter čiste muzikalno-rokodelske domišljije. Iztok Koren, Samo Kutin in Ana Kravanja v triu vkupno naštejejo preko deset instrumentov in vsaj toliko danih oblik muzik, ki bi jih lahko prepoznali kot navdih karakterju nove zasedbe. Vendar so praktično in doživljajsko dovolj globoko zazankani v lastno snovno početje, da se jim uspe izogniti zgolj odsevanju obstoječih vzorcev. Ustvarjajo samosvoj, stilsko homogen izraz, razpet med široko polje ljudskih zvenov in sodobnih akustično-rockerskih meditacij. Kar naposled slišimo je prizemljen, vendar še vedno mističen minimalizem. Glasba Širom je kontemplativna, po nuji in potrebi tudi ostra glasba, bolj bendovske kot komorne, bolj ulične kot urbane nravi.
Člani Širom so dejavni še v drugih glasbenih zasedbah in projektih, kot so ŠKM banda, Hexenbrutal, Najoua, Samo Gromofon in Horda grdih.

Lokacija: Prešernov gaj
Kdaj: 20.00
Vstop prost. [:]

    Comments are closed

    Kulturno umetniško društvo SubArt
    Kolodvorska cesta 8
    4000 Kranj
    info@subart.si