fbpx

Društvo SubArt že deseto leto izdaja brezplačno revijo Scena, namenjeno lokalni mladinski, pa tudi medgeneracijski (sub)kulturi. Letno izidejo štiri številke v obsegu od 20 do 25 strani A4-formata, na katerih predstavljamo aktualne teme s področja kulture in umetnosti iz našega lokalnega okolja. V zadnjih letih se z vprašanji nagibamo tudi čez občinske meje. V uredništvu revije nas redno zadnjih pet let sodeluje šest posameznikov, vedno znova pa se nam pridružujejo gostujoči pisci. Vsa leta obstoja revije si prizadevamo za sodelovanje z mladimi posamezniki, ki jih zanima svet novinarstva, saj si s sodelovanjem lahko pridobijo kompetence za samostojno pot v prihodnosti. Ekipa uredništva je polna zanimivih idej za ustvarjanje novih izdaj revije, ker pa teh (idej) ni nikoli preveč, so vrata seveda odprta tudi novim ustvarjalcem. Dobrodošel je vsak, ki rad piše, išče nove informacije in zgodbe ali pa te pripoveduje. V kolektiv sprejemamo različne
umetnike, fotografe, slikarje in druge, ki bi na kakršenkoli način lahko popestrili katero od naslednjih številk Scene. Veseli bomo tudi idej glede vsebine – projektov, posameznikov ali skupin, ki bi jih lahko predstavili v reviji.
Sprejemamo pesmi, ki so že predolgo skrite v predalih oziroma v mislih. Sprejemamo ilustracije, noro hude fotografije, grafike ali kolaže. Naj se umetnost širi, naj gre med ljudi. Tja tudi spada. Sprejemamo potopise ali razmišljanja. Lahko sodelujete v naši novi rubriki Sedim na avtobusu in razmišljam.


V letu 2024 pripravljamo štiri sestanke uredništva revije Scena. Če ste se med branjem tega opisa videli ob napisu Scena, se nam oglasite na e- naslov: scenakranj@gmail.com .

Uredniški sestanki 2024:
– marec, maj, avgust, november. Točen datum, uro in kraj določimo
v izbranem mesecu.
Revija Scena je dostopna:
– Virtualno: https://issuu.com/scenakranj https://subart.si/scena/ .

– Resnično: Mestna knjižnica Kranj; Kavka bar; Layerjeva hiša;
Cafe galerija Pungert.

Za vse informacije smo vam na voljo drinovec.ziva@gmail.com

REVIJE SCENA

Kulturno umetniško društvo SubArt
Kolodvorska cesta 8
4000 Kranj
info@subart.si